<< Vorige pagina

16 oktober 2015

Gewestdagen Buitenland 2016 in Zuid-Afrika: iedereen welkom


De afdelingen PRETORIA en KAAP DE GOEDE HOOP hebben het voornemen om de OPEN Gewestdagen Buitenland 2016 te organiseren in Zuid Afrika. Alle Princeleden zijn welkom.

 

Dit is een nog nooit geziene uitdaging, maar één die geweldig interessant is. We gaan 54 leden met hun partners ontmoeten; mensen die zich één weten met ons in Europa (en in Amerika) in de geest van de oprichter Guido van Gheluwe. Deze man had de overtuiging dat overal waar Nederlands wordt gesproken een afdeling kan bestaan. Hij stond achter de oprichting van deze twee afdelingen en zoveel meer als men zou willen…

 

Welnu, de afdelingen PRETORIA en KAAP DE GOEDE HOOP hebben zich enthousiast geworpen op het organiseren van een programma van 11 dagen, van 21 tot 31 oktober 2016. Nicol Stassen mailde al snel: Op de ledenvergadering van de Afdeling Pretoria hebben wij de mogelijkheid van de Gewestdag Buitenland in 2016 in Pretoria besproken. Het is voor me een genoegen om u mee te delen dat de voorstel met veel acclamatie aanvaard werd en we nodigen dus de leden van alle afdelingen van het Gewest Buitenland uit voor de Gewestdag 2016 in Pretoria. Eureka Barnard, lid Kaap de Goede Hoop en directeur van SASNEV mailde daarna: "Met Afdeling Pretoria onder Nicol se leiding en Afdeling Kaap de Goede Hoop onder jou leiding, Tia Hugo (ek help graag), beloof Gewestdag 2016 die beste Gewestdag ooit te word."

 

Het eerste weekend (vrijdagavond tot en met dinsdagavond) wordt verzorgd door Pretoria. Het tweede deel (woensdag tot en met zondagavond) is voor rekening van Kaap de Goede Hoop. Het voorlopige programma is te vinden op de gewestpagina Buitenland.

 

Zuid Afrika is onbekend en toch niet onbekend. Een flink aantal Orde-leden en afdelingen zijn er bij betrokken. Ik denk aan:

- Lier, Mechelen, Presidium, Gewest Brabant-West, Antwerpen Plantiniana, Halle, Lier, Brussel- Zavel, Land van Edingen, Brussel, Breda, Gent I tbv SASNEV – lessenpakket 'Eenders en Anders'.
- Het gewest Limburg met Jos Wilmots Ontvangst Zuid-Afr. Studenten, (en een mooie Gewestdag vorig jaar over Zuid Afrika).
-Tongeren-StTruiden met Jozef Leplae: Onderwijsproject Born in Africa, Plettenberg.
-Waals Brabant, met Willy Martin en het woordenboek ANNA.

 

We nodigen U uit om deze mogelijkheid te bespreken in de afdelingen en thuis. U kunt binnen redelijke tijd verdere informatie te ontvangen. We horen het graag (r.hornikx@upc.nl) als u interesse heeft om aan deze Gewestdagen deel te nemen (ook als u daar nog niet definitief toebesloten heeft)?

 

Rutger Hornikx
Nicol Stassen
Tia Hugo /Eureka Barnard.

 

PS Kijk eens terug in de Nieuwsbrief 33-3 van januari 2014, ofwel de Wereldreisgids die U kreeg op de Algemene Ledendag in Luxemburg in september 2013.


Reacties



Terug naar overzicht »