<< Vorige pagina

12 oktober 2015

Nieuws uit het Presidium


Naast de discussie over de NT&C-structuur, passeerden een aantal andere punten de Presidiumvergadering van 19 september 2015. Een overzichtje.

 

Nieuwe leden. Het Presidium verwelkomde twee nieuwe leden. Mia Lodewijckx, gewestpresident van Schelde-Dommel. Mia is 15 jaar lid van de Orde van den Prince, waarvan 6 jaar bestuurslid van de afdeling Kempen. Thomas van Rijn, gewestpresident van het gewest Brabant-West. Thomas is 33 jaar lid van de Orde, waarvan één termijn afdelingsvoorzitter. Hij is stichtend lid van afdeling Brussel-Zavel.

 

Algemene ledendag 2018. De algemene ledendag gaat plaatsvinden op 13 oktober 2018 in Leeuwarden, dat jaar culturele hoofdstad van Europa.

 

Communicatiefunctionaris. Het Presidium beslist dat webredacteur Elwin Lammers, die deze zomer door de Orde zeer parttime is aangetrokken om de website inhoudelijk te 'vullen' en verder te versterken, de taken krijgt van communicatiefunctionaris, zoals beschreven in de nota van de Commissie Communicatie.

 

Algemene raad. Er wordt gediscussieerd over de vraag of de Algemene Raad één of twee maal per jaar moet plaatsvinden en in welke vorm dit zou moeten gebeuren. Het Dagelijks Bestuur neemt de verschillende standpunten mee en komt er in de vergadering van eind oktober op terug.

 

Redactieraad. Het aantal leden van de redactieraad voor zowel Nieuwsbrief als PrincEzine is op dit ogenblik geslonken tot vier. Dat is te weinig om meerdere keren per  jaar een Princewaardige Nieuwsbrief te realiseren of een maandelijkse PrincEzine. De redactie is verantwoordelijk voor de inhoud van deze media. Het Presidium besluit dat de Nieuwsbrief twee keer per jaar zal uitkomen. De gewestpresidenten zullen een oproep doen om leden te vinden die de kernredactie van de PrincEzine willen vormen en die ook artikelen voor de PrincEzine willen schrijven. Ook worden leden gezocht die ad hoc een bijdrage kunnen leveren voor themanummers van de Nieuwsbrief.

 

Sponsoring. In de nota 'Visie op communicatiebeleid' van de Commissie Communicatie wordt gesteld dat sponsoring van Orde-publicaties mogelijk moet zijn. Het Presidium stelt dat dit alleen moet kunnen voor niet-politiek gekleurde boodschappen, die ook niet te commercieel van aard mogen zijn. Het moet dus gaan om sponsering door organisaties die zich bevinden in dezelfde sector als de Orde van den Prince.

 

Uit de afdelingen. De afdelingen Hoeilaart-Overijse en Deventer hebben officieel laten weten dat ze niet langer wensen te bestaan. Afdeling Rijsel/Lille maakt in het vervolg deel uit van het gewest West-Vlaanderen.

 

Afscheid. Het Presidium neemt afscheid van de leden Herman Van Hecke (Brabant-West) en Wietske Vonk (DB).
 


Reacties



Terug naar overzicht »