13 april 2016

Inspirerende Dagen van de Prince


In de sfeervolle ambiance van Priorij Corsendonck kwamen 25 enthousiaste leden van de Orde van den Prince bijeen voor de Dagen van de Prince. Op deze tweedaagse conferentie, die voor de vierde keer georganiseerd werd, hielden de deelnemers zich onder leiding van organisatie-adviseur Wim van der Elst in wisselende groepjes bezig met onderwerpen die het hart van de Orde raken.

 

In een geanimeerde plenaire bespreking werd bijvoorbeeld het begrip NT&C van alle kanten belicht. Het bleek een onverwacht groot aantal aspecten te hebben: levensbeschouwing, ethiek, filosofie, economie, interactie met andere culturen, onderwijs, enzovoorts.


Er werd levendig gediscussieerd over het karakter en de doelstellingen van de Orde van den Prince, waarbij ook grondig van gedachten gewisseld werd over de bevoegdheden van de afdelingsbesturen en hun relatie met de gewesten en met het presidium.

 

Natuurlijk werd ook het ‘naar buiten treden’ van de Orde van den Prince niet vergeten. De gespreksgroepen gaven een uiterst gevarieerd beeld van de manier waarop hieraan in diverse afdelingen gestalte gegeven wordt.

 

Ook nu weer bleken de Dagen van de Prince niet alleen een aangename, maar bovenal uiterst belangrijke bijeenkomst te zijn, waarin de deelnemers nadrukkelijk betrokken werden bij de identiteit van de Orde en waarin een aanzienlijk aantal adviezen geformuleerd werd die in alle Orde-geledingen waardevolle gespreksstof zullen opleveren.
 


Reacties

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.