13 april 2016

Een Kempische literaire canon


Afgelopen zomer hebben de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde en het Vlaams Fonds voor de Letteren het initiatief genomen om een dynamische canon van de Nederlandstalige literatuur op te stellen vanuit Vlaams perspectief. Dit heeft de afdeling Kempen geïnspireerd tot het opstellen van een eigen Kempische literaire canon.

 

De leden van de afdeling wordt gevraagd welke boeken (minstens één, maximaal drie) zij de moeite waard vinden om te delen met anderen. Zij hebben daarvoor de tijd tot 1 oktober 2016. Het hoeven geen oorspronkelijk Nederlandstalige boeken te zijn.

 

Op basis van de inzendingen wordt een short list van vijf romans opgesteld. Deze vijf boeken worden tijdens de samenkomsten met elkaar besproken voordat de sprekers aan bod komen. Dit gebeurt aan de hand van vragen en bedenkingen. De hoop is dat alle leden verleid kunnen worden tot het lezen van alle boeken van de short list en dat er tot een interessante uitwisseling van ideeën gekomen kan worden. Tijdens de laatste samenkomst wordt het meest ‘gelezen’ en ‘geliefde’ boek gekozen.


Reacties

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.