09 september 2016

Vijf Oost-Europese studentes in Limburg


Het gewest Limburg ontving medio augustus vijf studentes die deelnamen aan de Zomercursus Nederlands in Gent. Zij werden door het voormalige presidiumraadslid NT&C Jos Wilmots geselecteerd uit de universiteiten van Lublin (Polen) en Olomouc (Brno-Tsjechië), waarmee het gewest goede contacten onderhoudt. De jongedames kregen ieder van het gewest ook een beurs van 200 euro.  Het gewest begeleidde daarnaast hun tweedaagse stage in respectievelijk de provinciale bibliotheek in Hasselt (Natalia Obara uit Lublin en Iveta Landova uit Olomouc) en 'Het Belang van Limburg' (Magdalena Wlodek en Matilda Andala uit Lublin en Monika Smidova uit Brno).

 

 

 

Gewestsecretaris NT&C Jos van Velsen met de vijf studentes die een bezoek brachten aan Limburg en Limburgse Princeleden.

 

Deze laatste drie studentes publiceerden in de krant van 19 augustus een artikel over hun wedervaren in onze provincie. Alleen jammer dat er geen gewag werd gemaakt van (de ontvangst door) het gewest Limburg van de Orde van den Prince. Dat wordt misschien nog rechtgezet in een artikel in 'De Limburger'. De avond van 16 augustus werd in een zeer vriendschappelijke en geanimeerde sfeer een geslaagde ontmoeting georganiseerd met een tiental Princevrienden uit het gewest.

 

Gewestsecretaris NT&C Jos van Velsen vertegenwoordigde zowel zijn eigen afdeling Heerlen als het gewest op de indrukwekkende slotbijeenkomst in Gent, waar het gewest Limburg en de afdeling Heerlen uitvoerig werden vermeld en bedankt voor hun steun.

 

Kortom: het was een zeer geslaagd extern NT&C-project door de combinatie van financiële ondersteuning én ontmoetingsmomenten met Princeleden. Met bijzondere dank aan Jos Wilmots voor zijn niet aflatende inzet en succesvolle contacten.
 

 


Reacties

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.