15 september 2016

Afscheid dagelijks bestuur


Ze kwamen nog een laatste keer bijeen. Afscheid nemen van Caroline en Sonja van het secretariaat.  Nog eens op een rijtje zetten wat onder de aandacht van het aantredende Dagelijks Bestuur gebracht moest worden. Maar vooral om afscheid te nemen van elkaar.

 

Van links naar rechts: Jan Umans, algemeen secretaris, Germaan Van Verdeghem, vice-president,

Wim van Heugten, president, Jaak Hellings, penningmeester en Gerard Hof, logistiek.

 

 

Het waren drukke weken en maanden. Wat vooral scherp in de herinnering zal blijven: het plotse overlijden van algemeen secretaris Eddy De Belie, en de maanden daarna. De zoektocht naar een vervangende algemeen secretaris en ondertussen toch het schip varende houden.

 

Ook in de herinnering zijn de constructieve presidia in Corsendonk en de afrondende presidia nadien. Die bijeenkomsten leidden tot een antwoord op de steeds luider klinkende vraag: hoe kunnen de afdelingen vandaag beantwoorden aan de hedendaagse doelstellingen van de Orde van den Prince? Het presidium wilde niet dat die gedachtewisselingen en besluitvorming andermaal zouden leiden tot een dik boek met sluitende teksten. Men opteerde voor het aanreiken van bouwstenen. Concreet betekent dit dat tegen de afdelingen werd gezegd: als in uw jaarprogramma bewust plaats is voor: naar stijl ‘amicitia en tolerentia’ en naar inhoud…, dan geven we permanent gestalte aan wat de stichters van de Orde den Prince hebben bedoeld. Het uittesten van de debatformule tijdens de presidia en algemene raad blijft ook nazinderen als een poging om voor de afdelingen een voorbeeld te zijn.

 

Het was een intense periode: algemene ledendag, algemene raad, presidia, dagelijks bestuur, contact met de gewesten en de afdelingen, het maandelijks vulling geven aan het elektronisch tijdschrift PrincEzine, het tot stand komen van de Nieuwsbrief faciliteren.

 

Het is goed geweest. Het is genoeg geweest.
 


Reacties

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.