15 september 2016

Afscheid redactieleden


Bij het einde van het Princejaar lieten Jooris Van Hulle, Cas Goossens en Amedé Lefever weten dat ze hun mandaat als lid van de redactieraad ter beschikking stelden. Om hen te danken voor hun volgehouden inzet voor De Orde van den Prince bood het Dagelijks Bestuur hen een cultureel-culinair dagje Antwerpen aan: een stadswandeling met een middeleeuws accent en een gezellig tafelenmoment.

 

Jooris van Hulle, rechts in beeld, tijdens zijn toespraak als afscheidnemend hoofdredacteur. 

Naast hem Cas Goossens, afscheidnemend lid van de redactieraad en Jan Umans.

 

"Na ongeveer vijftien jaar deel te hebben uitgemaakt van de redactie van de Nieuwsbrief en van PrincEzine meen ik dat de tijd gekomen is om afscheid te nemen", stelde voormalig hoofdredacteur Jooris Van Hulle. "Ik denk dat het nu, met het aantreden van een nieuwe President binnen de Orde, het goede moment is. Ik heb de redactievergaderingen tot voor kort altijd als een fijn gebeuren ervaren waarop in onderling overleg telkens een consensus werd gevonden om degelijke Nieuwsbrieven en maandelijks het Ezine samen te stellen. Ik ben ervan overtuigd dat de werking van de redactie verzekerd kan worden met de terugkeer van Wim [van Heugten] als redactielid en de verdere mogelijke uitbreiding van de redactie."


 

Om familiale redenen kon Amedé Lefever er niet bij zijn. Amedé hield jarenlang de website in de lucht, volgens een methode die voorafging aan deze van de huidige website. Bovendien was Amedé de timer, de stroomlijner en de technicus voor de Nieuwsbrief. Hij was bijzonder verdienstelijk als tussenschakel tussen redactie en drukkerij. Op die wijze wist hij de geest die de redactieraad bedoelde perfect over te brengen naar de drukkerij.


Reacties

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.