23 maart 2017

Succesvolle start klankbordgroepen


Vorige week werden twee klankbordgroepen opgestart. Ruim vijftig Princeleden hadden zich aangemeld en 45 van hen waren op 18 maart naar Antwerpen afgezakt om aan deze eerste bijeenkomsten deel te nemen. Er was een vrij evenwichtige spreiding tussen de gewesten en geen enkel gewest liet zich onbetuigd.

 

De bedoeling van klankbordgroepen is het bespreken van actuele thema's en uitdagingen die relevant zijn voor de Orde van den Prince, op zoek te gaan naar verbeteringsvoorstellen en adviezen aan te reiken aan het bestuur.

 

De eerste klankbordgroepen behandelen de thema's 'Ledenwerving en rekruteringsbeleid' en 'Aantrekkingskracht van de Orde van den Prince'. Twee thema's die door het nieuwe Dagelijkse Bestuur werden voorgesteld en die nauw aansluiten bij het Beleidsplan waarmee onze bestuursploeg aan de slag is gegaan. Het belang van het eerste thema behoeft geen verder betoog. In vele afdelingen wordt er actief aan ledenwerving gedaan en afdelingen kunnen veel van elkaar leren, zowel wat betreft werving als inzake de binding van nieuwe leden. In de tweede klankbordgroep werd er nagedacht en gedebatteerd over de vraag hoe we een meer aantrekkelijke werking kunnen realiseren, die de leden ook engageert en bindt en welke soort van activiteiten kan leiden tot een aantrekkelijkere uitstraling van de Orde.

 

Het werd een boeiende dag met actieve inbreng van de deelnemers, levendige discussies en vooral een positieve ingesteldheid om ons genootschap vooruit te helpen. Bemoedigend alvast voor het Dagelijks Bestuur is de vaststelling dat we duidelijk kunnen rekenen op heel wat geëngageerde leden.

 

 

Drijvende kracht achter deze initiatieven is Dirk Vanhegen, portefeuillehouder van het Dagelijks Bestuur. Hij is het die de klankbordgroepen heeft voorbereid en georganiseerd. Ook Herman Bosmans, portefeuillehouder NT&C, was aanwezig om alles mee in goede banen te leiden. De suggesties worden nu door hen geïnventariseerd. Tijdens de komende weken gaan de deelnemers deze suggesties nog verder verfijnen en ook feed back geven langs digitale weg.

 

De suggesties uit deze twee klankbordgroepen zullen worden gepresenteerd op de volgende Algemene Raad. Daar zullen alle afdelingsvoorzitters kunnen discussiëren over de aangereikte ideeën. Vervolgens is het aan het Dagelijks Bestuur en het Presidium om deze om te zetten in concrete aanbevelingen en acties.

 

Godelieve Laureys

President


Reacties

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.