23 maart 2017

In memoriam Lionel De Mulder (Tervuren)


Lionel De Mulder, lid van Afdeling Tervuren, overleed op 3 februari in het UZ te Leuven.  Hij was in december 94 geworden.  Lionel was doctor in de rechten en licentiaat notariaat, voormalig  adjunct directeur-generaal van de groep Royale Belge (nu AXA verzekeringen), afgevaardigd bestuurder en bestuurder van diverse vennootschappen, docent aan de KU Leuven en de Vlaamse Ekonomische Hogeschool.

 

 

In 1977 was Lionel De Mulder één van de oprichters van de afdeling Tervuren. Met zijn onuitputtelijke energie was hij de bezielende kracht van de jonge afdeling.  Lionel drukte zijn stempel op de bijeenkomsten. Toen hij noodgedwongen de vergaderingen niet meer kon bijwonen, verdween de sfeer van de eerste dagen, die grotendeels te danken was aan zijn humor en zijn aanstekelijk enthousiasme.

 

Scherp van geest en innemend, wist hij een groot aantal kunstenaars te bewegen tot het gratis afstaan van werken voor de  kunstveilingen ten voordele van 'De Eglantier', een multifunctioneel centrum voor kinderen en jongeren met ernstig mentale of meervoudige beperkingen.  Lionel was een fijngevoelig man die rake opmerkingen kon maken die nooit kwetsten.  Wij verliezen één van onze markantste leden, een man met een groot hart, een goede vriend.


Reacties

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.