<< Vorige pagina

28 juni 2018

Inschrijven Algemene Ledendag


De Algemene Ledendag 2018 gaat niet alleen over alfabetisering en taalverwerving, maar ook over de vraag wat afdelingen van de Orde op dat vlak kunnen betekenen. Het onderwerp alfabetisering en taalverwerving is het afgelopen half jaar met verschillende invalshoeken elke maand belicht in de PrincEzine, artikelen die allemaal op de website zijn terug te lezen (in de nieuwsrubriek en in het archief van de nieuwsrubriek). Alle leden kregen bovendien anderhalve maand geleden per mail nog een persoonlijke uitnodiging voor de ALD. Voor iedereen die desondanks nu pas iets over de Algemene Ledendag verneemt: de inschrijving sluit per 1 oktober, of eerder als het maximale aantal inschrijvingen is bereikt. Er zijn 450 plaatsen, waarvan inmiddels bijna 15% al vergeven is. De ervaring leert dat de aanmeldingen in de zomervakantie snel gaan…

 

  

 

Uitnodiging Algemene Ledendag op 6 en 7 oktober 2018 in De ReeHorst, Bennekomseweg 24, 6717LM Ede (Gelderland).


Thema: Taal voor allemaal!

 

Beste Princevrienden,

 

De gewesten Oost-Nederland en Holland nodigen u en uw partner van harte uit voor de Algemene Ledendag op 6 en 7 oktober.

 

Op zaterdag ontvangen wij u graag in het prachtige congrescentrum ‘De ReeHorst’ in Ede. Wij nemen u op 6 oktober ook graag mee naar de voor ons vaak onbekende en ook verrassende ‘wereld van taalverwerving en het bevorderen van lezen en schrijven voor laaggeletterden (alfabetisering)’. Er is voor dit actuele thema gekozen omdat het goed past bij de kerntaak van de Prince: de bestudering, de beleving en het naar buiten brengen van de Nederlandse taal en cultuur. Wij bieden U een gevarieerd, informatief en onderhoudend programma aan.

 

  • Een interview met voormalig laaggeletterden over hun ervaringen als Taalambassadeur.
  • Over de feiten van taalverwerving en laaggeletterdheid in Vlaanderen en Nederland.
  • Bezoek aan de informatiemarkt met onder andere succesvolle projecten binnen de Prince.
  • Inleidingen over heel verschillende aandachtsgebieden door mensen ‘uit het veld’ samen met ervaringsdeskundigen.

 

U zult tijdens de middagbijeenkomsten uitgenodigd worden om aan de discussies over de verschillende onderwerpen deel te nemen. De vraag waarop een antwoord gevonden moet worden, is welke rol onze afdelingen en individuele leden kunnen en willen spelen bij het vinden van oplossingen voor dit vraagstuk.

 

Wanneer u het programma op de website bekijkt, zult u zien dat er naast dit inhoudelijke gebeuren ook ruimschoots gelegenheid zal zijn voor amicitia, muziek en culinair genieten.

 

Wilt u niet vergeten om bij aankomst gebruikte kinderboeken in te leveren ten behoeve van het kinderboekenproject van de afdeling Apeldoorn? Deze boeken worden later weggegeven aan mensen met een laag inkomen.

 

De nabijheid van Ede is rijk aan historie, natuur en cultuur. Wij raden u dan ook van harte aan om van de gelegenheid gebruik te maken om op zondag 7 oktober  (verder) kennis te maken met één van de vele bezienswaardigheden in de omgeving.


In Het Openluchtmuseum (Arnhem), het Nationale Park De Hoge Veluwe (Otterloo) en Het Depot (Wageningen) zullen leden van de Prince aanwezig zijn om u te verwelkomen en wegwijs te maken.

 

Aanmelden

 

U kunt zich aanmelden via onze website www.ovdp-ald2018.nl. U kunt daar ook nadere (inhoudelijke) informatie vinden over het programma en over praktische zaken. Hoe eerder u zich aanmeldt, hoe groter de kans is dat u wordt ingedeeld bij de middagbijeenkomsten van uw voorkeur.

 

Wij hopen op een geweldige opkomst.

 

Met vriendelijke groeten, namens het organiserend comité,


Jeanette van Nigtevegt-de Graaff,

Gewestpresident Oost-Nederland
Terug naar overzicht »