Agenda tot de zomer 2021

Agenda april 2021

Initieel was op donderdag 22 april onze eerste fysieke bijeenkomst sinds Corona gepland : buiten, voor een wandeling met gids(en) - coronaproof - door het beeldenpark van het Middelheimmuseum.

Dit bezoek wordt vervangen door een online vergadering met gastspreker Harry De Paepe. Als anglofiel en bevlogen spreker was hij al te gast bij Radio1, Klara, Terzake en de Afspraak. Hij zal het hebben over zijn boek  De twee kanten van het Kanaal. Een geschiedenis van Engeland en de Nederlanden.

       

Agenda mei 2021
Op zaterdag 29 mei was onze jaarlijkse uitstap gepland.

Die uitstap zou ons naar Brussel brengen, met verplaatsingen naar en bezoek aan verschillende locaties in de stad.

Omwille van deze locatie en van de onzekerheid rond het vaccinatieplan, wordt ook deze uitstap uitgesteld.

Het alternatief op zaterdagnamiddag 29 mei : “Van Basiliek tot Basiliek”, een groene wandeling tussen Vilvoorde en Grimbergen, waarbij we ook een stuk teruggaan in de geschiedenis, onder begeleiding van een erkend gids van de Stad Vilvoorde.
 

Agenda juni 2021

Als het God én Steven Van Gucht belieft - maar vooral Astra Zeneca & Johnson & Johnson - sluiten we dit bijzonder Princejaar toch nog feestelijk af op vrijdagavond 18 juni.

In de sacristie van de Basiliek van Grimbergen genieten we van een concert : het “Trio voor Viool, Hoorn en Klavier “ van Johannes Brahms, door Concentus Medicus, een ensemble van 3 artsen : Jef Van den Ende (klavier), Willem Schurmans (viool) en Sus Herbosch (hoorn). Daarna volgt een afsluitend diner in Hotel Abbey, uiteraard met respect voor alle geldende Covid-protocols.

 

Agenda augustus 2021

In augustus zetten we de traditie van de Amicitia-drink verder (datum wordt later meegedeeld)

De afdeling Meise ontstond in 1972 als een “spin-off” van de afdeling Vilvoorde die uit haar voegen barstte.