Afdeling Zwolle ondersteunt van harte de jaarlijkse campagne "Geef een (prenten) boek cadeau"

"Geef een (prenten) boek cadeau"

De jaarlijkse campagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan  met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ( waaronder stichting Leven en Schrijven; de Bibliotheek op School, stichting kinderen van de Voedselbank; de Leescoalitie) ieder jaar hun krachten om in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.

Hoe bereiken we alle kinderen? Door te geven!
Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven ’hoopt de stichting alle kinderen  te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben.

Door een anonieme donatie hebben wij 40 exemplaren van het boek “De brief voor de Koning” van Tonke Dragt kunnen schenken aan basisschool de Korenbloem in Raalte. Deze basisschool is gekozen omdat zij veel aandacht schenkt aan extra taalondersteuning voor de kinderen, maar ook voor de ouders. De boeken worden gegeven aan twee groepen 8 waar de leerlingen volgende week de school verlaten om de overstap naar de Middelbare School te maken. De school heeft met veel enthousiasme de boeken in ontvangst genomen. Klik op onderstaande afbeeldingen 


Brief aan de leerlingen   Brief aan de Koning