Het “vertelmoment" in het “Vertelhuis” op de campus Huis van het kind in Genk op 24 juni 2021

Afdelingsproject NT&C

Op 24 juni waren wij uitgenodigd op een “vertelmoment" in het “Vertelhuis” op de campus Huis van het kind in Genk/Sledderlo waar wij de werking van konden meemaken van het project NT&C wat wij met onze afdeling steunen. 

Wij werden vriendelijk ontvangen en kregen uitleg van mevrouw Teresa Ubachs die de verantwoordelijke is voor de opvoedingswinkel. In Genk zijn er zo ’n 3 campussen en er is ook een speelbus die naar de verschillende wijken toegaat. Zij werken met in totaal een ca 90 vrijwilligers. Zij heeft mij ten zeerste bedankt voor onze ondersteuning van hun project.
Mevrouw Ubachs is bereid om het project bij ons op een vergadering te komen voorstellen. Indien het bestuur hiermee kan akkoord gaan stel voor dat we dat plannen nu in het najaar.

Er waren twee groepen (volgens leeftijd) van kinderen met een migratieachtergrond aanwezig waarbij telkens 1 vrijwilliger enthousiast een mooi boek voorlas. In een aparte ruimte zaten de moeders van de kinderen bij een koffie gezellig te keuvelen. Kinderen kunnen ook een boek meenemen naar huis. De ouders vertelden mij hun positieve ervaringen van het boekproject en vertelden natuurlijk ook over hun kinderen. 
Kortom ik was aangenaam verrast door de zeer positieve effecten van dit project wat wij steunen.

Een afdeling die erg veel klemtoon legt op verbondenheid. Verbondenheid naar inhoud en menselijke contacten. Verbondenheid via de  Nederlandse Taal en Cultuur.