Lezing

Beschrijving
MASSAMEDIA: VREDESDUIVEN OF OORLOGSSTOKERS?

Onze gastspreker op 13 april is Peter Verlinden.
Wie is Peter Verlinden?

Peter Verlinden (°1957) was VRT-journalist (1991-2019) en gastdocent aan KU Leuven (2008-2022) waar hij het vak ‘Media en Internationale Conflicten’ doceerde. Hij is nu nog actief als journalist, schrijver en gastdocent voor diverse hogescholen en universiteiten.

Zijn lezing ‘MASSAMEDIA: VREDESDUIVEN OF OORLOGSSTOKERS?’ is gebaseerd op zijn decennialange journalistieke terreinervaring in conflictgebieden en op het bestaande academisch onderzoek. Wat weten we via de media wel, maar ook niet, zeker over de huidige (Oekraïne, Syrië, Oost-Congo, …) en de vroegere conflicten en oorlogen (Irak, Afghanistan, …). Welke selectie maken de media en waarom? Wat is dan ‘fake news’ en hoe kunnen we dat herkennen? Ook de media-aanpak van de corona-crisis komt aan bod als voorbeeld van ‘oorlogsverslaggeving’.

 

Een activiteit van
Praktisch
Type activiteit: 
Voordracht
Plaats: 
Afrikapaleis, Tervuren
Wanneer: 
donderdag, 13 april, 2023 - 19:30
Voorwaarden deelname: 

Als u geen lid bent van de Orde van den Prince, neemt u contact op met de voorzitter Lut Kint. U kunt haar contacteren door een e-mail te sturen naar lut.kint@telenet.be.  Bent u lid van de Orde van den Prince van een andere afdeling? Neem contact op met de penningmeester, Daniel Devogelaer.
De contactgegevens vindt u op de contactpagina.

Prijzen
Deelname externen: 52.00

Afrekening: 
Het bedrag wordt overgemaakt vòòr de activiteit