Land van Waas en Dendermonde II

De tweede afdeling Land van Waas en Dendermonde vierde op 18 juni 2018 haar 40-jarig bestaan (1978-2018) in het stadhuis van Sint-Niklaas. De nog levende stichtende leden Herman Van der Wee, Jean Heyvaert, Willy Brône, Raf Coorevits en Johan Jacobs werden er in de bloemetjes gezet. De maandelijkse werkvergaderingen vinden plaats in Huyse Sorgvliet te Sint-Niklaas. Met als concept een actueel of cultuurhistorisch thema door één hoofdspreker al dan niet lid van de Orde, steeds voorafgegaan door de gewaardeerde inbreng van een lid, die in het kader van de NT&C een stukje poëzie of proza naar voor brengt. Versnaperingen van Yvan inbegrepen… Penningmeester Erik Peirsman verwelkomt de hoofdspreker steevast met een ludieke, actuele limerick.  Anno 2019 telt deze bloeiende Oost-Vlaamse afdeling 45 enthousiaste leden, waaronder 5 dames en een jonge voorzitter. De eerste dame werd al in 1986 lid. De partners van alle leden zijn van harte welkom op elke bijeenkomst. 

Land van Waas en Dendermonde II kent enkele mooie tradities, zoals hun jaarlijkse zomeruitstappen. Bij aanvang nodigde in de maand augustus één lid en zijn of haar partner de andere leden vriendelijk uit ‘ten huize van’. Vandaag nemen de princevrienden meestal een speciaal ingehuurde bus om cultuur op te snuiven op andere locaties (Breda, Diest, Maastricht, Münster, …). Of er is een vriendschappelijke fiets- of wandeltocht in de groene omgeving of er is een bezoek aan een tentoonstelling in één van de lokale culturele centra of musea.

In het kader van de externe NT&C opteert het afdelingsbestuur van Land van Waas en Dendermonde II meestal voor financiële steun aan de Herman Van Assche poëziewedstrijd voor jonge dichters of aan de OKAN-klassen, die deskundig door de onderwijsinstelling PORTUS Berkenboom worden georganiseerd. De geïllusteerde boekjes van de hand van de anderstalige nieuwkomers zijn te bewonderen in de stadsbibliotheek van Sint-Niklaas. 

 

 

Land van Waas en Dendermonde II is een afdeling van Oost- en Zeeuws-Vlaanderen

Bijeenkomst:
derde maandag van de maand om 19.00 uur.
Bijeenkomsttelefoon:
03/776.15.72
Adres:
Huyse Sorgvliet
Kleine Peperstraat 17
9100 Sint-Niklaas
Bankrekening:
BE87 7330 1548 7694
NT&C project:
Stichtingsdag: 17-06-1978
Aantal leden: 38

Agenda: 

Activiteiten enkel zichtbaar voor leden.

Terugblik: 

Activiteiten enkel zichtbaar voor leden.

Nieuws: 

Nieuws enkel zichtbaar voor leden.