Land van Edingen

Beste belangstellenden uit Henegouwen en daarbuiten: WELKOM!

De afdeling Land van Edingen van de Orde van den Prince werd op 2 juli 2008 te Mark-Edingen opgericht en ontving op 10 september 2008 de Keure en de afdelingsvlag.

Inmiddels is het ledenaantal gegroeid, en kan de afdeling zich verheugen in een ruime belangstelling voor een waaier aan activiteiten. Voorzitter Herman en secretaris Leo geven u graag alle nuttige informatie omtrent de activiteiten en de planning van onze afdeling. Net als overal in de Orde van den Prince hechten leden een grote waarde aan de goede betrekkingen tussen Nederlandstaligen en Nederlandskundigen over de hele wereld.

In haar bestaan kende de afdeling tot nu toe drie voorzitters. Als stichter van de afdeling was Leo Camerlinck de eerste in de rij. Hij werd in 2014 opgevolgd door Jan Van den Noortgate, die vervolgens op zijn beurt de voorzittersfakkel doorgaf aan Herman Vandormael. De 30 leden van de Edingse afdeling ontmoeten elkaar doorgaans één keer per maand om hun beleving van de Nederlandse taal en cultuur samen te verbreden en te verdiepen. Hun thuishaven is restaurant Cardinael in Mark, een deelgemeente van Edingen. De afdeling Edingen maakt samen met Graafschap Namen, Waals-Brabant en Prinsbisdom Luik deel uit van het gewest Maas-Samber en Schelde. Jaren terug waren het Leo Camerlynck en Wim Bossaerts van de afdeling Prinsbisdom Luik die er voor zorgden dat de afdeling Land van Edingen werd opgericht.

Meer weten? Contacteer ons!

Land van Edingen is een afdeling van Maas-Samber-Schelde

Bijeenkomst:
Afwisselend
Bijeenkomsttelefoon:
02/395.91.99
Adres:
Cardinael
Dorpsstraat 94
7850 Mark/Edingen (Henegouwen)
Bankrekening:
BE27 0682 5094 3673 en GKCCBEBB
NT&C project:
Taalleergangen en conversatietafels
Stichtingsdag: 02-07-2008
Aantal leden: 12

Agenda: 

Activiteiten enkel zichtbaar voor leden.

Terugblik: 

Activiteiten enkel zichtbaar voor leden.

Nieuws: 

Nieuws enkel zichtbaar voor leden.