Meetjesland

De afdeling Meetjesland groepeert de leden in het noordwesten van de provincie Oost-Vlaanderen. De wieg van de afdeling stond in Aalter in 1968. Door de jaren heen centraliseerde de werking zich rond Eeklo. Intussen is de vaste plaats van bijeenkomst in de groene omgeving van de Lembeekse bossen. Er heerst een open sfeer in het Meetjesland. Zowat alle vergaderingen vinden plaats met partner.

De derde dinsdag van de maand is de vaste datum om te vergaderen. De Nederlandse taal en cultuur genieten veel aandacht, meestal met de klassieke formule van een spreker. In de maand januari verrast het bestuur de leden op de nieuwjaarsbijeenkomst met een streepje muziek of een vleugje poëzie. Hoewel de werking in de zomer officieel stil ligt, heeft afdeling Meetjesland een traditie om in augustus een informele zomerbijeenkomst te organiseren. Kunst en vriendschap staan dan centraal.

De Meetjeslandse leden hebben het goed in hun vergaderplaats Ter Heide in Lembeke en gaan maar zelden op stap. Een expositie in een museum (bijvoorbeeld Galerie Lieve Lambrecht) of een bijzondere ontdekkingstocht (bijvoorbeeld het Alma-ziekenhuis in Eeklo) kunnen hen wel verleiden tot een zogenaamde ‘extra muros’-activiteit.

De leden zijn afkomstig uit Aalter, Maldegem, Eeklo, Lievegem, Assenede, Evergem en Zelzate. Een aantal uitgeweken Meetjeslanders beleven er nog steeds plezier aan om een keer per maand naar hun geboortestreek terug te keren en blijven lid van deze afdeling. In vriendschap en verdraagzaamheid praten zij graag bij op de receptie, die de maaltijd met hoofdgerecht en klein dessert vooraf gaat.

De voorbije jaren is de afdeling Meetjesland er in geslaagd enkele bijzondere sprekers naar Lembeke te halen. Tot de meest opvallende namen van de voorbije jaren horen Jan Briers (toenmalig provinciegouverneur), Bruno Vanobbergen (toenmalig kinderrechtencommissaris), Aimé Van Hecke (o.a. VRT) , Bettina Gysen (o.a. VRT). Traditioneel krijgen nieuwe leden een forum om een onderwerp naar keuze te belichten.

Meetjesland is een afdeling van Oost- en Zeeuws-Vlaanderen

Bijeenkomst:
eerste dinsdag van de maand om 19.30 uur.
Bijeenkomsttelefoon:
09/377.19.23
Adres:
Ter Heide
Tragelstraat 2
9971 Lembeke
Bankrekening:
BE96 4429 6862 0105 (BIC: KREDBEBB)
NT&C project:
Stichtingsdag: 21-05-1968
Aantal leden: 21

Agenda: 

Activiteiten enkel zichtbaar voor leden.

Terugblik: 

Activiteiten enkel zichtbaar voor leden.

Nieuws: 

Nieuws enkel zichtbaar voor leden.