Leuven-Arenberg

Leuven-Arenberg! Een naam die onlosmakelijk met de geschiedenis van Leuven verbonden is.

De afdeling werd opgericht als tweede afdeling in de Vlaams-Brabantse universiteitsstad, met als vaste stek het historische kantinegebouw pal tegenover het Kasteelpark Arenberg in Heverlee. Intussen vindt onze maandelijkse bijeenkomst, in principe op de tweede donderdag van de maand, al vele jaren plaats in het niet minder idyllische Bertem. We genieten er elke maand van de klassieke Frans-Belgische keuken van "Bertembos", gevolgd door een boeiende uiteenzetting door onze gastspreker. Tussendoor zorgt onze afdelingsdichter voor een poëtische, niet zelden ook humoristische noot.

Vele van onze leden delen een band met de Leuvense universiteit, wat niet verbaast als je de grootte van de universiteit en alles wat ermee te maken hebt, vergelijkt met de grootte van de stad Leuven. We staan uiteraard open voor een zo divers mogelijk gezelschap met een gezonde mix tussen jong en zeer jong, man en vrouw, industrie, media, cultuur en onderzoek, enzovoort. Wie interesse heeft, kan na contact met een van onze leden steeds als gast op bezoek komen bij een van onze bijeenkomsten om, met de woorden van onze Gewestpresident, eens te snuffelen.

Op ons programma staat elk jaar minstens één daguitstap onder deskundige begeleiding van een van onze vele expert-vertellers en -kenners van de rijke cultuur en geschiedenis van de Lage Landen. Zo kwamen in het recente verleden onder meer Brussel, Gent, Roubaix, Den Bosch en vele andere bestemmingen aan bod. Een hoogtepunt is elk jaar ook het nieuwjaarsfeest op locatie in de binnenstad.

 

Leuven-Arenberg steunt Jeroen De Wulf, die als de Queen Beatrix Professor in Dutch Studies aan de University of California - Berkeley samen met enthousiaste studenten de Nederlandse taal en cultuur promoveert en onderzoekt.

Leuven-Arenberg is een afdeling van Brabant-Oost

Bijeenkomst:
tweede donderdag van de maand om 19.30 uur.
Bijeenkomsttelefoon:
Adres:
Bertembos
Bosstraat 187
3060 Bertem
E-mail:
Bankrekening:
BE68 4313 7317 5134
NT&C project:
Steun aan het Buurtwerk 't Lampeke in Leuven
Stichtingsdag: 12-10-1989
Aantal leden: 43

Agenda: 

Activiteiten enkel zichtbaar voor leden.

Terugblik: 

Nieuws: 

Nieuws enkel zichtbaar voor leden.