Haspengouw

Tongeren Sint-Truiden werd te klein... sedert 2017 zijn wij de afdeling Haspengouw

De afdeling Haspengouw werd in 1972 opgericht onder de naam ‘afdeling Tongeren - Sint-Truiden’, maar omdat het ledenbestand zich geleidelijk uitspreidde over het hele zuiden van de provincie (Belgisch) Limburg (zie kaartje) werd in 2017 de meer toepasselijke benaming Haspengouw aangenomen.

Haspengouw is een bloeiende afdeling met een 40-tal leden die telkens op de eerste dinsdag van de maand samenkomt. Onze bijeenkomsten beginnen steevast met een lichte maaltijd waarna een spreker gedurende een uurtje het woord krijgt, gevolgd door een vragenronde.

Een wijde variatie aan sprekers en onderwerpen komt aan bod met een afwisseling aan culturele, taalkundige, historische, wetenschappelijke of maatschappelijke thema’s (zie programma). In de maand juni wordt een uitstap georganiseerd naar een van de steden in de Euregio in samenwerking met de afdelingen Prinsbisdom, Maastricht en Keulen (Carolus bijeenkomst).

Heb je interesse of wil je wat meer te weten komen over onze afdeling? Stuur een mailtje naar ovdp.haspengouw@telenet.be dan nemen we graag verder contact op.

 

 

 

Haspengouw is een afdeling van Limburg

Bijeenkomst:
eerste dinsdag van de maand om 19.30 uur.
Bijeenkomsttelefoon:
Adres:
't Veilinghuis" (veiling Haspengouw)
Tongersesteenweg 150
3800 Sint-Truiden
E-mail:
Bankrekening:
BE54 7330 0893 0797
NT&C project:
steun OKAN-klassen Sint-Truiden
Stichtingsdag: 07-10-1972
Aantal leden: 40

Agenda: 

2021 07 sep

Samen met Abdij, Stad & Regio nodigt de Orde van den Prince iedereen uit voor deze open activiteit.

Wegens groot succes en de geldende coronamaatregelen zijn we helaas genoodzaakt om de inschrijvingen stop te zetten.

Er wordt wel nog een reservelijst aangemaakt voor wie na 23/08/2021 wil aanmelden via ovdp.haspengouw@telenet.be 

Indien er toch nog plaatsen beschikbaar komen, wordt U via mail gecontacteerd en de betaling kan dan de avond zelf gebeuren.

 

 

Terugblik: 

Activiteiten enkel zichtbaar voor leden.

Nieuws: 

Blijkbaar heeft het poëzievirus niet alleen in onze afdeling toegeslagen. De laatste editie van Noord & Zuid wekt het vermoeden dat er binnen de Orde van den Prince  zelfs een kleine poëziepandemie heerst.