Haspengouw

Tongeren Sint-Truiden werd te klein... sedert 2017 zijn wij de afdeling Haspengouw

De afdeling Haspengouw werd in 1972 opgericht onder de naam ‘afdeling Tongeren - Sint-Truiden’, maar omdat het ledenbestand zich geleidelijk uitspreidde over het hele zuiden van de provincie (Belgisch) Limburg (zie kaartje) werd in 2017 de meer toepasselijke benaming Haspengouw aangenomen.

Haspengouw is een bloeiende afdeling met een 40-tal leden die telkens op de eerste dinsdag van de maand samenkomt. Onze bijeenkomsten beginnen steevast met een lichte maaltijd waarna een spreker gedurende een uurtje het woord krijgt, gevolgd door een vragenronde.

Een wijde variatie aan sprekers en onderwerpen komt aan bod met een afwisseling aan culturele, taalkundige, historische, wetenschappelijke of maatschappelijke thema’s (zie programma). In de maand juni wordt een uitstap georganiseerd naar een van de steden in de Euregio in samenwerking met de afdelingen Prinsbisdom, Maastricht en Keulen (Carolus bijeenkomst).

Heb je interesse of wil je wat meer te weten komen over onze afdeling? Stuur een mailtje naar ovdp.haspengouw@telenet.be dan nemen we graag verder contact op.

Haspengouw is een afdeling van Limburg

Bijeenkomst:
eerste dinsdag van de maand om 19.30 uur.
Bijeenkomsttelefoon:
Adres:
't Veilinghuis" (veiling Haspengouw)
Tongersesteenweg 150
3800 Sint-Truiden
E-mail:
Bankrekening:
BE54 7330 0893 0797
NT&C project:
steun OKAN-klassen Sint-Truiden
Stichtingsdag: 07-10-1972
Aantal leden: 38

Agenda: 

Activiteiten enkel zichtbaar voor leden.

Terugblik: 

2021 07 sep

Deze 'open' activiteit werd samen met Abdij, Stad en Regio georganiseerd en vond plaats in de prachtige locatie van de Academiezaal in Sint-Truiden. 

Een  volledig en mooi verslag vind je in het Princezine van september op  https://www.ovdp.net/node/2221

Nieuws: 

Blijkbaar heeft het poëzievirus niet alleen in onze afdeling toegeslagen. De laatste editie van Noord & Zuid wekt het vermoeden dat er binnen de Orde van den Prince  zelfs een kleine poëziepandemie heerst.