Rijk van Nijmegen

Vriendschap, tolerantie en gedeelde passies voor taal, schone kunsten, muziek, literatuur en wetenschap in brede zin kenmerken de afdeling Rijk van Nijmegen van de Orde van den Prince. Opgericht op 9 oktober 2002 komen de leden sindsdien 10 maal per jaar op de tweede woensdag van de maand vanaf 20.00 uur bijeen. Zeven tot acht bijeenkomsten treffen we elkaar in een zaal van Restaurant Groenewoud, Groesbeekseweg 227 te Nijmegen. De overige vinden plaats op een wisselende locatie. In december genieten we in een sfeervolle ambiance van een concert en in juni vindt de Uittocht plaats, een excursie met diner waarmee het seizoen wordt afgesloten.

De afdeling Rijk van Nijmegen telt momenteel 31 Nederlandse/Vlaamse leden en twee aspirant-leden. Nieuwe leden worden graag tegemoet gezien en worden op voordracht van twee zittende leden uitgenodigd. Na een kennismakingsperiode kunnen zij besluiten definitief lid te worden. De jaarlijkse contributie bedraagt 195 euro, exclusief excursiekosten.

De afdeling telt iets meer vrouwelijke dan mannelijke leden. De leden zijn onder meer werkzaam in het zakenleven, de advocatuur, de medische sector, de kunstsector en in wetenschap, onderwijs en educatie. Momenteel streven we naar wat meer balans in de gemiddelde leeftijd en werven daartoe jongere aspirant-leden.

Taal en cultuur vormen de rode lijn in het jaarprogramma. Naast informatieve en verrijkende lezingen van gastsprekers en eigen leden over uiteenlopende thema’s op sociaal-cultureel en maatschappelijk gebied, bespreken we jaarlijks een roman of poëziebundel. Na afloop van deze activiteiten volgt steevast een geanimeerde discussie die onder het genot van een drankje naadloos overgaat in even informele als gezellige afsluiting. Recent worden bijeenkomsten speciaal gereserveerd voor een reeks korte voordrachten waarin leden vertellen over interessante en ontroerende momenten en ervaringen die zij graag met elkaar willen delen. Juist het persoonlijke karakter van deze inbreng versterkt de onderlinge vriendschappen binnen de afdeling.

Naast de reguliere bijeenkomsten ontmoeten we elkaar onder meer bij lokale exposities, concerten, en boekpresentaties en nemen we deel aan de bijeenkomsten van Gewest Oost-Nederland van de Orde van den Prince. In het kader van het project Nederlandse Taal&Cultuur (NT&C) participeert de afdeling in een Nederlands-Duitse scholierenuitwisseling.

Nijmegen 16-7-2019

 

Rijk van Nijmegen is een afdeling van Oost-Nederland

Bijeenkomst:
tweede woensdag van de maand om 20.00 uur
Bijeenkomsttelefoon:
024-3224969
Adres:
Café-restaurant Groenewoud
Groesbeekseweg 227
Nijmegen
Bankrekening:
48.95.84.446 t.n.v. Orde van den Prince
NT&C project:
Participatie in een Nederlands-Duitse scholierenuitwisseling
Stichtingsdag: 09-10-2002
Aantal leden: 27

Agenda: 

Activiteiten enkel zichtbaar voor leden.

Terugblik: 

Activiteiten enkel zichtbaar voor leden.

Nieuws: 

NT&C Project(30/09/2019)

Afdeling Rijk van Nijmegen van de Orde van de Prince,

Kroniek van het seizoen-  september 2021 – juni 2022

 

2021

8 september