Buitenland

"Overal waar Vlamingen en Nederlanders samen zijn kan de Orde leven" Guido van Gheluwe, de oprichter ------------------------------------------------------------------ <<< afbeelding Wikipedia Robinsonsprojectie >>>
Het gewest Buitenland groepeert volgende afdelingen:

Agenda: 

Activiteiten enkel zichtbaar voor leden.

Terugblik: 

2021 31 mrt

Joke van Leeuwen besprak haar werk: dichtkunst en proza, voor kinderen en volwassenen, met veel speelsheid in het taalgebruik. Het was extra leuk om dit in coronatijd mee te maken

Nieuws: 

Coolkast, tracker, snoop. Basisschoolleraren doen tijdens recente spellingtoetsen opmerkelijke bevindingen: een deel van de leerlingen geeft een Engelse draai aan Nederlandse woorden. Waar komt dat vandaan?

Een jaar geleden moesten scholen de deuren sluiten vanwege corona en onderwijs op afstand organiseren. Het is tijd voor een update.

Vanaf ongeveer half maart 2020 werden alle bijeenkomsten van de Orde, ook in het buitenland, geannuleerd. We mochten de deur niet uit, laat staan elkaar ontmoeten. Pas in juni kwamen er stap voor stap versoepelingen zodat een enkele afdeling elkaar toch nog ontmoet voor de zomervakantie.

PDF-bestanden: