Schelde-Mark

Het Gewest Schelde-Mark zag, samen met het Gewest Schelde-Dommel, met wie het een jumelage heeft, het levenslicht in oktober 1998 (hun vroegere namen “Antwerpen-West-Noord-Brabant“ en “Antwerpen-Oost-Noord-Brabant“ bleken niet werkbaar).

Het is één van de zes grensoverschrijdende gewesten. De vijf Vlaamse en drie Nederlandse afdelingen hebben onderling regelmatig gezamenlijke vergaderingen en activiteiten. Aangezien deze telkenmale ongemeen verrijkend zijn worden ze vanuit het Gewest ten zeerste gesteund en bevorderd.

In 2020 wordt de Gewestdag georganiseerd door de Afdeling Bergen op Zoom op 28 maart. De deelnemers zijn verwelkomd in het Markiezenhof met een divers en boeiend programma. In 2024 is er wederom een Gewestdag in Bergen op Zoom gepland op 20 april 2024.

Agenda: 

Activiteiten enkel zichtbaar voor leden.

Terugblik: 

2023 22 apr

Verbluft waren de deelnemers aan de Gewestdag die de enorme hal van Tabloo binnenkwamen. En dan moest de boeiende dag nog beginnen. 

De 150 Prince vrienden werden verwelkomd in het hart van de Kempen door Ronald Van Brempt - voorzitter van de afdeling Kempen, Kris van Dyck - burgemeester van Dessel en Gewestvoorzitter Han Slot. Onze spreker Professor Jef Ongena is een man met een missie: nucleaire energie heeft een toekomst.

Nieuws: 

Afgelopen jaar stond voor NT&C  bij gewest Schelde Mark mede in het teken van de Prijs van den Prince – een samenwerking van de afdelingen in Antwerpen  ’t Wit Lavendel, Metropool en Plantiniana van de Orde van den Prince .