Schelde-Mark

Het Gewest Schelde-Mark zag, samen met het Gewest Schelde-Dommel, met wie het een jumelage heeft, het levenslicht in oktober 1998 (hun vroegere namen “Antwerpen-West-Noord-Brabant“ en “Antwerpen-Oost-Noord-Brabant“ bleken niet werkbaar).

Het is één van de zes grensoverschrijdende gewesten. De vijf Vlaamse en drie Nederlandse afdelingen hebben onderling regelmatig gezamenlijke vergaderingen en activiteiten. Aangezien deze telkenmale ongemeen verrijkend zijn worden ze vanuit het Gewest ten zeerste gesteund en bevorderd.

In 2020 wordt de Gewestdag georganiseerd door de Afdeling Bergen op Zoom op 28 maart. De deelnemers zullen worden verwelkomd in het Markiezenhof met een divers en boeiend programma.

Het Gewest staat op 10 oktober 2020 voor een grote uitdaging : het zal de jaarlijkse bijeenkomst van alle leden immers in goede banen moeten leiden. Voor “De Dagen van den Prince“  fungeert Antwerpen reeds voor de vijfde maal als gaststad sinds het ontstaan van de Orde.

Agenda: 

2023 22 apr

​Afdeling Kempen nodigt u graag uit voor de boeiende Gewestdag waarin we ons onderdompelen in het actuele thema van Energie.

`Energie voor een nieuwe tijd`

Zaterdag 22 april 2023

Tabloo, Dessel

Terugblik: 

Activiteiten enkel zichtbaar voor leden.

Nieuws: 

Nieuws enkel zichtbaar voor leden.