Breda

De afdeling Breda is opgericht in 1975 met leden uit Breda en omgeving. Denk aan Oosterhout, Teteringen, Terheijden, Bavel, Ulvenhout, Etten-Leur en Prinsenbeek.

Met het logo” Amicitia et Tolerantia” hoog in het vaandel, beogen wij het behoud én de promotie van de Nederlandse taal en cultuur.

Maandelijkse bijeenkomsten

De maandelijkse bijeenkomstenvinden plaats op de eerste woensdag van de maand. De partners van de leden zijn ten alle tijden welkom om deel te nemen. Wij beginnen met een drankje om 18.30 uur, gevolgd door een lezing van 19.00-20.00 uur.

De keuze van de sprekers is zeer divers en zij komen van alle windstreken uit Nederland en Vlaanderen. Aansluitend vindt het diner plaats in het restaurant van de Oosterhoutse Golfclub: Brasserie Ui lenbosch..

Tijdens het diner, wordt, tussen voor- en hoofdgerecht, het “Tussengerecht” geserveerd door een van de leden. Dat kan een stuk proza zijn of een gedicht of een woordverklaring of een toelichting over een boek, een schrijver of een kunstenaar van toen en van nu.

Excursie

Een keer per jaar organiseren wij een excursie en een keer per jaar hebben wij een gemeenschappelijke bijeenkomst of “Jumilage” met de afdeling Voorkempen.

Activiteiten Taal en Cultuur

De leden van Breda steunen de lokale boekhandels met de aanschaf van leerboeken voor de stichting “Welkomsttaal”. Een stichting die zich inzet om vluchtelingen en buitenlanders de Nederlandse taal te leren en eigen te maken.

Ook steunen de leden het project “Voorlezen op basisscholen” met voorleesboeken.

Interesse?

De afdeling Breda staat open voor geïnteresseerden en nieuwe leden. U bent van harte welkom om een aantal bijeenkomsten bij te wonen. Bij interesse wordt u gevraagd of u lid wil worden en indien u dat wenst, wordt u als volwaardig lid geïnstalleerd tijdens een feestelijke bijeenkomst in november van dat jaar.

Breda is een afdeling van Schelde-Mark

Bijeenkomst:
eerste woensdag van de maand om 18.30 u.
Bijeenkomsttelefoon:
076-5212736
Adres:
Oosterhoutse Golf Club
Dukaatstraat 21
4903 RN Oosterhout
E-mail:
NT&C project:
Welkomsttaal/steun aan lokale boekhandels
Stichtingsdag: 27-11-1975
Aantal leden: 24

Agenda: 

2024 05 jun

Over de aanpassingen in Breda om te overleven.

Terugblik: 

Nieuws: 

Nieuws enkel zichtbaar voor leden.