Prinsbisdom

Onze afdeling is in 2006 opgericht en is de oudste van de vier afdelingen van gewest Maas-Samber-Schelde. Vele leden van het eerste uur tekenen nog present en regelmatig mogen we nieuwe kandidaten verwelkomen.

Vrije beroepen, creatieve geesten, ondernemers, liefhebbers van muziek, literatuur en kunsten participeren in de maandelijkse bijeenkomsten. Steeds is het wonderlijk om onze leden met hun verschillende achtergrond en gedachtegoed te zien en horen discussiëren in vriendschap, respect en verdraagzaamheid. Amicitia et Tolerantia zijn dan ook kernwaarden in de Orde.

In het seizoen 2018-2019 verdiepten we ons onder meer in grensoverschrijdend erfrecht, bezochten we de Opera van Luik en maakten we kennis met emotionele intelligentie, voedselbanken en hernieuwbare energie.

Ook woonden we een opvoering bij van B-Classic, een gerenommeerd festival van klassieke muziek.

Ieder jaar neemt onze afdeling Prinsbisdom deel aan het project "euregio KULTUR" met de afdelingen Heerlen, Maasland en Maastricht. De afdelingen van de Orde uit de Euregio Maas-Rijn organiseren een verkiezing voor het beste van zes boeken vertaald uit en naar het Frans, Nederlands en Duits. Dit in de schaduw van de verkiezing in meer dan vijfentwintig middelbare scholen in deze fascinerende drietalige regio.

In 2019-2020 genoten we weer van de concerten van B-Classic.

Wij hadden het ook over de Duits-Nederlandse economie, de visuele waarneming in de schilderkunst en bijzondere wijnen.

Afdeling Prinsbisdom engageert zich verder in de Carolus-bijeenkomsten met de afdelingen Haspengouw, Keulen, en Maastricht van de drie landen van de Euregio.

In de zomer 2022 bezoeken we meermaals in Tongeren het festival "MoMeNT" dat steunt op thema TIJD, waar creatie vooropstaat en er een breed cultuuraanbod aanwezig is.

Lid van de Orde word je op uitnodiging, wij hebben een oog voor geïnteresseerden. Aspirantleden kunnen drie bijeenkomsten bijwonen om te snuffelen en te proeven. Begeleiding van peter of meter loopt door zo lang als nodig.

Contributie bedraagt 510 euro per jaar, inclusief het lidmaatschap en de bijdrage voor onze maandelijkse bijeenkomsten met aperitief, interessante lezing en driegangendiner, drank inbegrepen.

Buiten juli en augustus, ontmoeten we elkaar elke vierde woensdag van de maand om 18 uur op een prachtige locatie in een park op de hoogten van Luik:  

Château du Sartay, 64 rue P. Henvard, 4053 Embourg (Chaudfontaine).

Prinsbisdom is een afdeling van Maas-Samber-Schelde

Bijeenkomst:
vierde woensdag van de maand 18 uur
Bijeenkomsttelefoon:
Adres:
Château du Sartay
rue P. Henvard 64
4053 Embourg
Bankrekening:
IBAN : BE40 3631 9017 0863 t.o.v. Orde van den Prince-3890 Gingelom
NT&C project:
Euregio leest
Stichtingsdag: 12-06-2006
Aantal leden: 18

Agenda: 

Activiteiten enkel zichtbaar voor leden.

Terugblik: 

Activiteiten enkel zichtbaar voor leden.

Nieuws: 

Jaarprogramma 2022-2023