Vlaamse Princeleden worden 'leesbegeleiders' om een leesrevolutie te ontketenen

'Samen lezen, de ultieme therapie.' Onder dat motto gaan de gewesten West-Vlaanderen en Oost- en Zeeuws-Vlaanderen hun leden stimuleren om 'leesbegeleiders' te worden zodat ze didactisch verantwoord kunnen voorlezen aan psychiatrische patiënten, dementerenden en gevangenen. De leden worden daartoe opgeleid door Het Lezerscollectief. Tijdens het samen lezen zijn mensen gewoon mensen, zonder klinische labels of therapeutisch kader. Dat verbindt en heelt. De gewesten willen ook een aangepaste poëziebundel meefinancieren. Het uiteindelijke doel is niet minder dan het ontketenen van een leesrevolutie.
 

De opleiding tot leesbegeleider is bij Het Lezerscollectief niet goedkoop. De gewesten West-Vlaanderen en Oost- en Zeeuws-Vlaanderen gaan sponsoring zoeken want het is niet de bedoeling dat de leden die zich aanmelden die kosten zelf dragen. Gezien de kosten is deelname aan de opleiding weliswaar vrijwillig, maar niet vrijblijvend…
 

Lees meer over het gezamenlijke NT&C-project 'Samen lezen, de ultieme therapie' van de beide gewesten – op zich al best bijzonder - op de webpagina van het gewest West-Vlaanderen.