Tienen

De afdeling Tienen werd opgericht op 13 november 1967 met als eerste voorzitter de heer Paul Pans en telt nu 29 leden en 2 seniorleden. Waar de beginjaren hoofdzakelijk mannen als lid zag, is het lidmaatschap nu duidelijk gemengd. De partners worden daarbij ook regelmatig uitgenodigd.

Vaste samenkomsten
We vergaderen de 2de dinsdag van de maand in restaurant Kopenhagen: tijdens het diner ontvangen we een spreker over een cultureel, maatschappelijk relevant of Nederlands georiënteerd onderwerp. Ook eigen leden delen hun beroepservaring met ons of één onderwerp wordt tijdens een debatavond grondig besproken (bvb. het onderwijs in Vlaanderen). Jaarlijks ontvangen we samen met de afdelingen Aarschot en Diest een gerenommeerde spreker tijdens een Clusterevenement, dat afwisselend in Tienen, Aarschot of Diest doorgaat. Dit laat ons toe ook gelijkgestemde personen te leren kennen buiten onze eigen afdeling.

Extra activiteiten
Culturele uitstappen die binnen de afdeling georganiseerd worden, deelname aan gewestactiviteiten (toneel, concerten, culturele uitstappen), lustrumvieringen van andere afdelingen en dagen van de Prince (jaarlijkse bijeenkomst van alle afdelingen Noord en Zuid) hebben de bedoeling om, naast de culturele verrijking, ook de vriendschap binnen en tussen de afdelingen te bevorderen.

Externe projecten
Als project Neerlandistiek ondersteunen wij in samenwerking met de Okanklassen het aanleren van de Nederlandse taal bij anderstalige jongeren.
Leden kunnen door elk ander lid voorgesteld worden en tijdens een anonieme stemming aanvaard: zoals in alle verenigingen zijn ook wij op zoek naar actieve jonge mensen die het gedachtengoed van de Orde van de Prince genegen zijn.

Tienen is een afdeling van Brabant-Oost

Bijeenkomst:
tweede dinsdag van de maand om 19.30 uur.
Bijeenkomsttelefoon:
016/82.03.18
Adres:
Restaurant Kopenhagen
4de Lansierslaan 40
3300 Tienen
E-mail:
Bankrekening:
BE79 4346 1184 0133
NT&C project:
Okanklassen
Stichtingsdag: 13-11-1967
Aantal leden: 29

Agenda: 

Activiteiten enkel zichtbaar voor leden.

Terugblik: 

Activiteiten enkel zichtbaar voor leden.

Nieuws: 

Naar aanleiding van de Kweikersdag 2023 kondigen ere-stadsdichter Gui Nijs, Patrick Nijs en Alain Van Den Broecke aan dat zij samen een stadsgedicht schrijven.

In mei ll. werd me de kans geboden om voor te lezen aan OKAN-lln. Dat was uiteraard in mijn straatje (bijna letterlijk zelfs). Meer dan één week lukte niet, omwille van mijn vakantieweek erna en de naderende eindtesten.

Jaarprogramma(26/10/2022)

13 sept.           Khalid Benhaddou                 (open)            

1-3 okt.           Uitstap Straatsburg              

11 okt.            Tinneke Beekman                  (open)            

De klacht is al vaak geuit : de afdelingen van de Orde verouderen snel. Recent nog gaf Jan Van Daele, voorzitter van de afdeling Keerbergen, een onthutsend cijfer : elk jaar steeg de gemiddelde leeftijd met een half jaar.

   Velen onder ons hebben ongetwijfeld de voorbije kille en donkere woensdagavonden voor hun TV-scherm doorgebracht.”Delphine, mijn verhaal” was op VRT1 een veel besproken programma. Heb je niet gekeken, dan was het waarschijnlijk wel ergens een gespreksonderwerp.