Afdeling Waals-Brabant : gedichten van M. Carême op de Fêtes de la Saint-Martin te Tourinnes-la-Grosse 6-27 november 2022

BRABANT, WE MOETEN NOG EENS PRATEN MET ELKAAR ...

BRABANT, IL FAUT ENCOR* QUE JE TE PARLE …

Een multimediale tentoonstelling rond de gedichten van de Waals-Brabander Maurice Carême, geboren in Waver (1899) en van wiens karakteristieke ‘kop’ Max van der Linden, stichter en lange tijd bezieler van de Fêtes de la Saint-Martin, een klein, maar fijn beeld maakte.

Dertien gedichten worden op paneeltjes in het Frans gepresenteerd samen met hun vertaling in het Nederlands (door Isabelle Bambust en Willy Martin). Ze worden verbeeld door middel van foto’s, video’s, klankopnames en installaties, werk van de hand van Leen Stessels en Luk Collet.

Dit project is een initiatief van de afdeling Waals-Brabant.

Tijdens de tentoonstelling zal de bundel L’été couché comme une femme (66 gedichten van Maurice Carême in het Nederlands vertaald) verkrijgbaar zijn.

Tussen 6 en 27 november 2022, elke zaterdag en zondag van 13 tot 18 uur, Rue Jules Coisman 23, Hamme-Mille (zondag 27-11 is tevens de finissage).

 

Waals-Brabant

is een nog jonge en kleine afdeling. Ze werd op 11 december 2007 opgericht en telt thans 15 leden, maar jong en klein belet niet om dynamisch te zijn en te groeien …