Prijs van de Prince

Beschrijving
De afdelingen ‘t Wit Lavendel, Metropool en Plantiana reiken de Prijs van de Prince uit.

De kennis van de Nederlandse taal gaat er op achteruit. Deze boodschap is herhaaldelijk te lezen in de media. Alles begint natuurlijk met belangstelling voor de Nederlandse taal. En dit willen de afdelingen ’t Wit Lavendel, Metropool en Plantiniana van de Orde van den Prince stimuleren.

In het deeltijds kunstonderwijs zitten bijzonder talentvolle leerlingen die zich vele jaren toeleggen op de woordkunst in het domein Woordkunst-Drama. De Prijs van de Prince: wie is de beste woordkunstenaar 2022? wil hen, hun leerkrachten en het domein Woordkunst-Drama in de belangstelling brengen en een duwtje in de rug geven. 

Aan die Prijs van de Prince kan de beste leerling uit het laatste of voorlaatste jaar van het domein Woordkunst-Drama deelnemen en kans maken op een prijs van 1000 EUR.  De 2de en 3de laureaat ontvangen elk 100 EUR. Elke deelnemer ontvangt een deelnamecertificaat.

Wat moet daarvoor gebeuren: Elke academie uit het arrondissement Antwerpen kan één kandidaat inschrijven vóór 20 april 2022. De kandidaten ontvangen bij de inschrijvingsbevestiging instructies voor het inzenden vóór 15 mei van een video-opname van de  uitvoering van een stuk poëzie, theaterfragment, … uit de Nederlandse taal & cultuur. Basisvoorwaarde is dat de auteur tot het Nederlands taalgebied behoort.

Selectie: Een jury selecteert uit de inzendingen 10 genomineerden. En vervolgens selecteren de leden van onze drie afdelingen de winnaar van de Prijs van de Prince

Inschrijven: Inschrijven kan vóór 20 april via via via deze link of via mail bij Dirk Van Bogaert, coördinator Nederlandse Taal en Cultuur  (dirk@vanbogaert.com)

 

. Vergeet niet te vermelden:

  • Naam en voornaam kandidaat, mailadres en gsm-nummer
  • Geboortedatum
  • Academie Muziek en Woord waar de kandidaat les volgt
  • Naam en voornaam leerkracht en mailadres
  • Gevolgde richting + jaar
  • Titel en auteur van het gekozen stuk

Meer info bij: Marleen Haems – marleen.haems@gmail.com – 0478 230 267 / Jean-Jacques Wyndaele – wyndaelejj@skynet.be / An Raeves – an@raeves.be / Dirk Van Bogaert – dirk@vanbogaert.com

Een activiteit van

't Wit Lavendel is een afdeling met leden uit Antwerpen en omgeving. We hechten veel belang aan amicitia en tolerantia, evenals aan de promotie van de Nederlandse taal en cultuur in de meest brede zin van het woord.

Praktisch
Type activiteit: 
Manifestatie
Plaats: 
...
Wanneer: 
vrijdag, 15 april, 2022 - 20:00 t/m vrijdag, 24 juni, 2022 - 20:00