Jeugdrechter tussen Rode Neuzen en Warmste Weken - Herman Dams

Beschrijving
Jeugdrechter tussen Rode Neuzen en Warmste Weken

Wie denkt aan de jeugdrechtbank, denkt ongetwijfeld aan jonge criminelen die winkels en apotheken overvallen en weerloze senioren de handtas afrukken zonder enig geweld te schuwen. “Helaas” is dit slechts een kleiner deelaspect van het werk van de jeugdrechter. Geconfronteerd met bijzonder veel leed bij onze jongeren, van drugverslaafde borelingen tot automutilerende psychisch getraumatiseerde pubers, gaat de jeugdrechter de dagelijkse strijd aan om deze jongeren te helpen, vaak een hopeloze strijd, ondanks Rode Neuzen-acties en Warmste Weken. Je zou eens moeten weten... 

Een activiteit van

't Wit Lavendel is een afdeling met leden uit Antwerpen en omgeving. We hechten veel belang aan amicitia en tolerantia, evenals aan de promotie van de Nederlandse taal en cultuur in de meest brede zin van het woord.

Praktisch
Type activiteit: 
Voordracht
Plaats: 
Gerechtsgebouw van Antwerpen, Bolivarplaats
Wanneer: 
dinsdag, 20 oktober, 2020 - 19:30
Goed om te weten: 

We spreken af voor de trappen van het Gerechtsgebouw te Antwerpen aan de Bolivarplaats om 19:30 u.  Best niet samenscholen, gezien de corona-maatregelen!

Herman Dams begeleidt ons dan om 19:45 u in groep naar de zittingzaal. Gezien het veiligheidsprotocol is het niet zeker dat laatkomers nog binnen geraken. Voor de minder mobielen is er een lift (fluo-geel) naast de trappen.

Iedereen krijgt de kans zijn handen te ontsmetten. Gelieve een mondmasker te dragen.

De zittingzaal is zo georganiseerd dat iedereen ruim voldoende uit elkaar zit. Er zal ook een vestiaire klaarstaan.

De parking onder het gerechtsgebouw is enkel toegankelijk voor personeel.  De parkings in de omgeving bevinden zich op de konijnenweide, onder de Colruyt van Nieuw Zuid of gratis op de zuiderdokken.

 

Voorwaarden deelname: 
Gelieve in te schrijven VOOR 15 oktober, gezien het veiligheidsprotocol op de Rechtbank. De partners zijn van harte welkom.
Prijzen
Deelname lid: inbegrepen
Deelname partner: inbegrepen