Theater voor anderstaligen

Theater voor anderstaligen

Terugblik

Beste Princevriendinnen en -vrienden,

Gepassioneerd en gedreven waren onze sprekers. Bij onze NT&C coordinator Karin staan geen praktische bezwaren tussen droom en daad en we steunen dit jaar twee mooie taal-initiatieven. Bieke Suykerbuyk lichtte kort Praatpunt toe, een initiatief van vrijwilligersorganisatie Dinamo waar vrijwilligers 1 à 2 uur per week anderstaligen de kans geven hun taalvaardigheden te oefenen. Naast onze financiële steun kunnen we ook als vrijwilliger Praatpunt ondersteunen. Meer informatie op https://dinamo.warande.be/pQYVvIG/vrijwilligerpraatpunt 

Een klein bruggetje was het van Praatpunt naar theater A tot Z. Theatermaker Peter Schoenaerts stond te trappelen in de coulissen om te vertellen over zijn passie: theater voor kwetsbare doelgroepen met weinig cultuurervaring: jongeren en anderstaligen. Peter maak al 20 jaar theater voor mensen die Nederlands leren omdat er toen in de Brusselse rand zeer weinig mogelijkheid was om cultuur te genieten in het Nederlands. Ook vandaag is de drijfveer niet enkel om anderstaligen een taal te leren, maar ook om Nederlands in de Rand sterker te maken. 

Theater van A tot Z gebruikt niet enkel op het podium maar organiseert ook workshops als middel voor taalontwikkeling en integratie:

Ondertussen heeft  Theater van A tot Z al meer dan 1000 voorstellingen opgevoerd, en ze waren ook in de Warande te gast. Voor Peter moet theater plezier zij met veel humor en veel interactie. Theater van A tot Z slaagt erin laagdrempelig theater te maken dat toch artistiek en gelaagd is. De voorbeelden die Peter aanhaalde waren zeker vernieuwend: een meisje in rolstoel gaat in dialoog met en zorgrobot en Tiresias werd gespeeld door een blinde.

De nieuwe voorstellingen in de steigers gaan over gameverslaving en burn-out bij tieners en de première is voorzien in September.

Hartelijke Princegroeten,

Ronald Van Brempt, voorzitter

Thérèse Van Roosbroeck, penningmeester

Karin Vannuffelen, NT&C coordinator

Jan Dheedene, secretaris

Een activiteit georganiseerd door: 

50 jaar en helemaal mee

Kort

Wanneer: 
vrijdag, 26 februari, 2021 - 19:30
Spreker: 
Peter Schoenaerts
Over de deelname: 
Theater voor anderstaligen