Musa Horti zingt voor de Princeleden

‘La petite messe solennelle’ voor Princeleden en hun familie en vrienden

Terugblik

Zaterdag 14 mei was een zonnige, warme dag die werd afgesloten door een prachtige uitvoering van ‘La petite messe solennelle’ van Rossini door het koor Musa Horti, vier solisten en twee musici (piano en harmonium). Voor het koor was dit concert een hoogtepunt in zijn geschiedenis. Zonder de steun van het gewest Brabant-Oost had dit concert niet kunnen plaatsvinden.

Een honderdtal Princeleden en anderen - het hadden er meer mogen zijn - hebben genoten van de uitvoering. Heel wat van hen kenden het werk vooraf niet en waren achteraf aangenaam verrast, door het werk én door de sublieme uitvoering - ‘meer dan uitstekend’ volgens een Princelid - door koor, solisten en muzikanten. Op de receptie in de gerenoveerde Tiendenschuur waren er alleen maar positieve geluiden te horen.

Koor, solisten en muzikanten hebben het gewest Brabant-Oost uitdrukkelijk bedankt voor het initiatief: voor hen betekent het heel wat dat ze dankzij de steun van verenigingen als de Prince weer kunnen zingen en spelen, na de moeilijke coronajaren.

 

 

Repetitie van 'La petite messe solennelle'.
Een activiteit georganiseerd door: 
Beschrijving gewest: 

Het gewest omvat volgende afdelingen:

Kort

Plaats: 
Abdij van Park, Leuven
Wanneer: 
zaterdag, 14 mei, 2022 - 20:00
Beschrijving: 

Zaterdagavond 14 mei 2022 organiseert het Gewest Brabant-Oost een uitvoering van 'La petite messe solennelle' van Rossini. Zonder ons zouden ze het werk nooit in de originele zetting kunnen uitvoeren. Iedereen welkom!

Spreker: 
Musa Horti
Over de deelname: 
Een honderdtal Princeleden en anderen hebben het concert van Musa Horti bijgewoond.