Raf Njotea - scenarist en zo

Raf Njotea: scenarist en zo

Terugblik

Onze voorzitter verwelkomt ons hartelijk op deze vergadering in het herwonnen Rijk der Vrijheid en spoort ons aan naar buiten te treden met onze kernwaarden Amicitia en Tolerantia door positie te nemen in het conflict aan de Oostkant van Europa. Ook het digitale ontmoetingsplatform Prince Academie: https://www.academie.ovdp.net/ kadert in de openheid van de Orde. Deze openheid is belangrijk om de werving van nieuwe leden aan te moedigen.

Noteer deze activiteiten in komende maanden:
15 mei gewestdag in Kasteel Maurick nabij 's-Hertogenbosch/Vught met als thema “Het Jaar 1629 Splitsing van het Oude Hertogdom Brabant. Meer informatie in bijlage en op  https://www.ovdp.net/node/2200 
Algemene ledendag op 24 september in Antwerpen onder thema “Plantijn versus Google”

Spreker Raf Njotea nam ons na zijn persoonlijke verhaal mee in de kunst van het scenarioschrijven en het creatieve proces om de verhaallijn van een televisieserie in te vullen in afleveringen, actes en scenes. We onthouden dat post-its een heel belangrijke rol spelen. Taal is het werktuig van de scenarist om beelden op te roepen en Raf Njotea gaf een paar zeer sprekende voorbeelden hoe taal de beeldvorming rond minderheden bevestigt. Hij pleit voor een dekoloniseren van taal: een bewuster gebruik van taal om maatschappelijke structuren die nadelig zijn voor minderheden niet te bevestigen door ondoordacht en kwetsend taalgebruik.

Karin leidde de NT&C activiteit van volgende bijeenkomst in: een warme oproep om Client E. Busken van Jeroen Brouwers te lezen en uw antwoorden op deze 9 vragen bezorgen aan Karin voor 2 april
Welke score op 10 zou je het boek geven qua leesplezier?
Is je mening over het boek tijdens het lezen veranderd?
Zo ja, waarom?
Wat vond je opmerkelijk aan het boek?
Heb je genoten tijdens het lezen of je eerder geërgerd?
Wat was de reden?
Kon je je identificeren met het hoofdpersonage?
Welke passages heb je aangeduid en waarom?
Wat is  volgens jou de reden dat dit boek de Libris-prijs gewonnen heeft?

De volgende vergadering op 8 april laten we ons muzikaal verrassen door Ampersand, op een ongewone locatie: De Moer, het vrijetijdshuis/bibliotheek in de voormalige Sint Jozefskerk van Vosselaar, Sint Jozefstraat 45.

Een activiteit georganiseerd door: 

50 jaar en helemaal mee

Kort

Plaats: 
Den Eyck
Wanneer: 
vrijdag, 11 maart, 2022 - 19:00
Beschrijving: 

Raf Njotea: scenarist en zo

Spreker: 
Raf Njotea
Over de deelname: 
Verslag vergadering met Raf Njotea: scenarist en zo