Daguitstap zwanenstad Brugge met Liesbet Vereertbrugghen

Beschrijving

Liesbet Vereertbrugghen schreef het boek Zwanen, veertig cultuurhistorische verhalen. De publicatie van het boek werd verzorgd door Pantalone, met Filip Bral als artistiek leider.

Op zaterdag 10 juni bezoeken we Brugge en zal Liesbeth Vereertbrugghen ons rondleiden door de zwanenstad bij uitstek. De rest van het programma van deze dag laten we spoedig weten.

"De zwaan glijdt met haar gestroomlijnde en hagelwitte bootlijf in slow motion over het water en kijkt vanuit de hoogte naar de wereld. Ze is onwaarschijnlijk mooi en gracieus maar ook afstandelijk en hoofs. Kijken mag, aanraken niet. Haar mysterieuze uitstraling heeft haar door de eeuwen heen een archetypische status gegeven. De zwaan als betoverde prins of prinses, als geheimzinnige ridder, als prototype van een engel, als vermomde god of als een schitterend sterrenbeeld, het zijn maar enkele van haar vele verschijningsvormen. Met een zwaan zwans je niet. De zwaan is een beschermde diersoort en zwanen eten doet niemand meer."

Maak kennis met de zwaan in veertig ‘ zwanerietjes’ associatief aan elkaar geregen, van de Koninklijke Zwanen in Engeland tot Café De Zwaan in eenieders dorp. De zwanen-stad Brugge levert extra veel verhaalstof op.

Liesbet Vereertbrugghen is musicologe en was producer bij Klara. Ze was co-auteur voor de Klara-gidsen ‘Iedereen Klassiek’ en hoofdauteur van ‘De Stilte van de Muziek voor Bach’. Ze maakte de bekroonde cd-reeks ‘Klara4Kids’ en schreef ‘Op Rozen, zestig cultuurhistorische verhalen over de roos’. Ze realiseerde een hele reeks muziektheatervoorstellingen waaronder ‘Ongeveer Schubert’, ‘Mel Bonis m/v van het jaar’ en ‘Suivez le Guide’. Haar liefde voor natuur, cultuur en geschiedenis combineert ze in deze mooie publicatie geïllustreerd met kunstwerken en foto’s in volle kleur.

 

 

foto © Kaat Pype

Een activiteit van

50 jaar en helemaal mee

Praktisch
Type activiteit: 
Uitstap
Wanneer: 
zaterdag, 10 juni, 2023 - 08:00
Prijzen
Deelname lid: inbegrepen

Afrekening: 
Er zijn geen kosten of alle kosten zijn verrekend in één globale factuur