Daguitstap zwanenstad Brugge

Beschrijving
Daguitstap zwanenstad Brugge

Op zaterdag 10 juni bezoeken we Brugge en zal Liesbeth Vereertbrugghen ons rondleiden door de zwanenstad bij uitstek

Programma van de Bruggedag:

  • Vertrek 8u30u  (bus of carpoolen, plaats afhankelijk van aantal deelnemers )

  • 10u30 bezoek Gruuthusemuseum met audioguide

  • 12u30 lunch

  • 14u Zwaanzinnige wandeling met Liesbeth Vereertbruggen

  • 16u koffie en afsluitende mijmering aan het Minnewater;

prijs: 70 Euro voor leden en ingeschreven partners van leden. 50 Euro extra voor niet ingeschreven partners.

Wandel mee door de historische binnenstad van Brugge op zoek naar de wondere wereld van zwanen. Waarom zijn er zoveel zwanen in Brugge? Wat hebben Maximiliaan van Oostenrijk, Pieter Lanchals, Filips De Goede, Ovidius, Diederik van de Elzas en Roger Raveel te maken met de Brugse zwanen? En waarom zijn er in Brugge en omstreken zoveel cafés en brouwerijen genoemd naar deze zwemvogel? De zwanen-stad Brugge levert extra veel verhaalstof op.

Liesbet Vereertbrugghen schreef het boek Zwanen, veertig cultuurhistorische verhalen. De publicatie van het boek werd verzorgd door Pantalone, met Filip Bral als artistiek leider.

"De zwaan glijdt met haar gestroomlijnde en hagelwitte bootlijf in slow motion over het water en kijkt vanuit de hoogte naar de wereld. Ze is onwaarschijnlijk mooi en gracieus maar ook afstandelijk en hoofs. Kijken mag, aanraken niet. Haar mysterieuze uitstraling heeft haar door de eeuwen heen een archetypische status gegeven. De zwaan als betoverde prins of prinses, als geheimzinnige ridder, als prototype van een engel, als vermomde god of als een schitterend sterrenbeeld, het zijn maar enkele van haar vele verschijningsvormen. Met een zwaan zwans je niet. De zwaan is een beschermde diersoort en zwanen eten doet niemand meer."

Liesbet Vereertbrugghen is musicologe en was producer bij Klara. Ze was co-auteur van de Klara-gidsen ‘Iedereen Klassiek’ en hoofdauteur van ‘De Stilte van de Muziek voor Bach’. Ze maakte de bekroonde cd-reeks ‘Klara4Kids’ en schreef ‘Op Rozen, zestig cultuurhistorische verhalen over de roos’. Ze realiseerde een hele reeks muziektheatervoorstellingen waaronder ‘Ongeveer Schubert’, ‘Mel Bonis m/v van het jaar’ en ‘Suivez le Guide’. Haar liefde voor natuur, cultuur en geschiedenis combineert ze in deze mooie publicatie geïllustreerd met kunstwerken en foto’s in volle kleur.