Daguitstap zwanenstad Brugge

Daguitstap zwanenstad Brugge

Terugblik

Een meer toepasselijke zwanenzang van uw bestuur konden we niet bedenken!

In de voormiddag bezochten we het Gruuthuse museum. Uw secretaris was toen nog niet aanwezig maar vernam dat er veel schilderijen te zien waren. 

Het was warm en een verademing om de lunch binnen te mogen nuttigen. Waterzooi, een mens moet daarvoor naar Brugge komen!

Met flinke tred loodste onze gids Liesbeth Vereertbrugghen ons naar de schaduw van het belfort om ons de eerste zwanenverhalen te vertellen. De zwaan is de verbinding tussen ontelbare boeiende verhalen, van de zwaanridders tot het Neuschwanstein en Lohengrin. 

De zwaan staat ook voor vertier: veel cafés en brouwerijen zijn genoemd “de zwaan”, waarschijnlijk omdat de zwaan met de kop in het nat duikt als ze eten zoekt. Ook andere lekkernijen zijn naar zwanen genoemd, zoals de zwanenchocolade met gruut … en Filip vergastte ons op een proeverij van deze lekkernij.

Uiteindelijk kregen we de veelbesproken zwanen ook te zien op het minnewater. Het programma zei “afsluiten met een koffie” maar het dorstige weer zorgde ervoor dat er meer Brugse Zotten dan koffies op onze tafel stonden.

Dit mag dan de zwanenzang zijn van het bestuur, maar niet getreurd! Liesbeth vertelde ons ook het verhaal van 11 broers die in zwanen veranderd waren, maar hun zus breide netelpakjes waarmee ze als prinsen terugkwamen. Ook uw secretaris gooit de pen over de haag en komt volgend jaar in voorzitterspak.

Wie de verhalen nog eens wil nalezen vindt ze in het boek Zwanen, veertig cultuurhistorische verhalen. De publicatie van het boek werd verzorgd door Pantalone, met Filip Bral als artistiek leider.

Met deze foto’s kan u onze fijne dag nog even herbeleven: https://photos.app.goo.gl/NPRqe4656YMzesKVA 

Fijne vakantie vanwege het oude en nieuwe bestuur!!

Een activiteit georganiseerd door: 

behoort tot het gewest Schelde-Dommel dat volgende afdelingen omvat:

Kort

Wanneer: 
zaterdag, 10 juni, 2023 - 08:00
Beschrijving: 

Op zaterdag 10 juni bezoeken we Brugge en zal Liesbeth Vereertbrugghen ons rondleiden door de zwanenstad bij uitstek