NTC activiteit De Meierij: Kom over de drempel. Een museumbezoek op 24-05-2023

Museumbezoek 24 mei

Om 10.00 uur begonnen we onder het genot van  een kopje koffie met  peperkoek aan de indeling voor de autoś. Alle ouders van kleine kinderen mochten met de eerste auto  mee, met Koos. De volgende groepen waren wat lastiger te formeren.  Maar eindelijk konden de groepen van Jouke, Pim, Eliane, Jacqueline en het busje van Van der Valk volgen.

Ons bezoek aan de tentoonstelling 'De geschiedenis van Brabant" was een groot succes.  zowel voor de begeleiders/chauffeurs als voor de groep van Meerwijk. Er was veel belangstelling voor de periode van de Romeinen maar ook de moderne tijd met het Dafje met het pientere pookje trok veel belangstelling. Wat ons erg verheugde was het aantal vrouwen dat is meegegaan. Zoals jullie op de foto’s kunnen zien was het een zeer gemêleerd gezelschap. Om 13.00 uur was iedereen weer terug op kasteel Meerwijk.

Volgende maand weer een uitje: de boerderij van Jan van der Horst. Zodra de datum bekend is, kunnen ook leden zich inschrijven voor dit bezoek.

Afdeling De Meierij is een toegewijde groep mensen die de Nederlandse taal en cultuur in haar verscheidenheid met elkaar bespreekt in maandelijkse bijeenkomsten.