Prijs van den Prince – een afdelingsoverstijgend project binnen gewest Schelde Mark

Afgelopen jaar stond voor NT&C  bij gewest Schelde Mark mede in het teken van de Prijs van den Prince – een samenwerking van de afdelingen in Antwerpen  ’t Wit Lavendel, Metropool en Plantiniana van de Orde van den Prince .

Voor deze wedstrijd konden de Academies Muziek en Woord van het Arrondissement Antwerpen de beste leerling uit het laatste of voorlaatste jaar van een richting Woordkunst-Drama aanmelden. De kandidaten zijn uitgenodigd om een opname te maken van een werkstuk uit hun portfolio. Er is hen gevraagd een stuk te kiezen van een auteur uit het Nederlands taalgebied. Het filmpje mocht maximaal 3 à 5 minuten duren en mag zowel woordkunst/drama als theater behelzen. Door hen te stimuleren een werk van een Nederlandstalig auteur te brengen stimuleren we de belangstelling voor de Nederlandstalige literatuur. Zo brengen we hen de belangstelling en liefde voor de Nederlandse cultuur bij en sporen we ook aan dit met anderen te delen.

Er schreven 7 kandidaten in van verschillende academies, en van uiteenlopende leeftijden. Zij stuurden hun opname in. De leden van de drie afdelingen hebben gestemd volgens specifieke criteria op het stuk van hun voorkeur. De top 3 die hieruit kwam werden uitgenodigd hun stuk te brengen op een event voor de drie afdelingen. Daar werd dan de winnaar gekozen.

Dit was een waardevol project voor het imago van de Orde van den Prince die hierdoor als promotor van de Nederlandse Taal en Cultuur bij alle muziekacademies in het arrondissement Antwerpen werd bekend gemaakt, alsook via Cultuurpakt.be bij een ruimer publiek.  

Wie hebben er gewonnen? Zie ook: https://www.cultuurpakt.be/andere/aiko-annaert-en-barbara-ericx-winnen-e...

 

 

 

Beschrijving gewest: