Jazz, je staat er voor open, maar weet niet direct waar te beginnen.

Beschrijving
Frederik Goossens zal spreken maar vooral ook veel laten horen over de jazz en popgeschiedenis.

Jazz, je staat er voor open, maar weet niet direct waar te beginnen. Je gaat graag naar een concert, maar je zou beter willen begrijpen wat die muzikanten op het podium precies doen. Je hebt misschien niet zo veel met jazz, maar dit is de kans om er ‘iets’ mee te krijgen (zo’n beetje als de CoBrA-kunst: als je voor een schilderij staat er je krijgt er een verhaal bij).

Frederik Goossens gaat (ook) dat aan ons uitleggen. Hij is docent jazzgeschiedenis aan het conservatorium van Gent, geeft avondcursussen muziekgeschiedenis en verzorgt geregeld inleidingen op allerlei concerten. Daarnaast is hij coördinator van het Jazz Centrum Vlaanderen en schrijft hij als freelancejournalist stukken over jazz voor tijdschriften als Focus Knack. In zijn vrije tijd speelt Frederik graag zelf muziek. En je kan hem hier en daar ook als curieuze DJ aan het werk zien, in de weer met zijn grote collectie 78-toeren platen, het resultaat van jarenlang verwoed verzamelen.

Er komt allerlei aan de orde: wat is improvisatie en hoe werkt het? Wat maakt jazz tot jazz?  En waarom schiet het ritme gelijk in je benen?

Jazzfanaat Frederik Goossens neemt je mee op een auditieve ontdekkingstocht. Hij reikt je een aantal methodes aan om te luisteren naar jazz en ontrafelt de bouwstenen van het genre.

Voorkennis mag, maar is geenszins noodzakelijk! Interesse om anders en beter te leren luisteren naar jazz vormt het ideale vertrekpunt. Zelfs aarzeling of jazz wel iets voor jou is, is een goed vertrekpunt om je aarzeling te begrijpen.

Een activiteit van

De afdeling behoort tot het gewest Brabant-Oost dat volgende afdelingen groepeert:

Praktisch
Type activiteit: 
Voordracht
Plaats: 
Afrikapaleis, Tervuren
Wanneer: 
donderdag, 14 december, 2023 - 19:00
Voorwaarden deelname: 

Lid zijn van de Orde van den Prince.

Nog geen lid? Neem contact op met de voorzitter, Lut Kint.
Stuur een e-mail naar lut.kint@telenet.be

Prijzen
Deelname lid: inbegrepen

Afrekening: 
Er zijn geen kosten of alle kosten zijn verrekend in één globale factuur