Feestelijk barokconcert 8 juni 2024 - gewest Brabant-Oost

Terugblik

Het was even spannend, want de buienradar had regen voorspeld voor de eerste middaguren op een overigens zonnige dag. Maar het was loos alarm. Ruim 130 Princeleden en hun familieleden en vrienden hebben een geslaagde middag doorgebracht in de Abdij van Park, bij Leuven. De dag was georganiseerd door het gewest Brabant-Oost.

Even na de middag werden 35 mensen rondgeleid in en om de abdij aan de rand van Leuven. Sinds 1129 hebben de norbertijnen het domein ononderbroken bewoond. Tot op vandaag zetten ze de traditie van gemeenschapsleven en pastoraal werk voort. Conservator van de erfgoedsite is Stefan Van Lani, lid van de afdeling Leuven.

De deelnemers bezochten onder meer de refter en de bibliotheek met hoogreliëfplafonds. In de pandgang zijn twintig authentieke glas-in-loodramen uit de zeventiende eeuw te zien.

Het hoogtepunt van de middag was het concert van Musa Horti in de abdijkerk. De concertbezoekers werden verwelkomd door gewestpresident Karel van Liempt. Samen met een twaalfkoppig barokorkest en vijf solisten bracht het koor muziek van Mozart en Händel. In 'Dixit Dominus' bewees het koor zijn grote virtuositeit. Bij de concertgangers was er niets dan lof te horen.

Na het concert bood het gewest een receptie aan in de abdijtuin. Het was een gezellige aangelegenheid waar concertgangers, koorleden, solisten en muzikanten elkaar leerden kennen bij een glas cava, wijn, vruchtensap of bier van de abdij.

 

Ruud Hendrickx
afd. Leuven-Arenberg

 

Hieronder een foto-impressie. Voor meer foto's klik hier.

 

 

Abdij van Park
Affiche barokconcert Musa Horti
Refter van Abdij van Park
Glasramen in pandgang van Abdij van Park
Bibliotheek van Abdij van Park  met hoogreliëfplafonds
Karel van Liempt
koor en muzikanten
Koor en solisten
Receptie in abtstuin
Dani schenkt cava in
Borrel achteraf
Receptie in abtstuin
Een activiteit georganiseerd door: 
Beschrijving gewest: 

Het gewest omvat volgende afdelingen:

Kort

Wanneer: 
zaterdag, 8 juni, 2024 - 15:30
Beschrijving: 

Het gewestbestuur Brabant-Oost is verheugd om zijn feestelijk barokconcert aan te kondigen, dat plaats vindt op zaterdag 8 juni te 15.30u in de kerk van Abdij van Park te Heverlee. 

Spreker: 
Musa Horti, barokorkest The Company!, Hilde Coppé, Ann De Prest (sopraan), Jan Wouters (altus), Laurens Wyns (tenor) en Charles Dekeyser (bas)
Over de deelname: 
130 Princeleden, familie en vrienden.