Poëzie in tijden van Corona

Blijkbaar heeft het poëzievirus niet alleen in onze afdeling toegeslagen. De laatste editie van Noord & Zuid wekt het vermoeden dat er binnen de Orde van den Prince  zelfs een kleine poëziepandemie heerst. 

Binnen de afdeling Haspengouw circuleerden reeds van begin maart prachtige gedichten tussen de leden. Al snel rees de idee om deze gedeelde kostbare kleinoden te verzamelen en uit te geven in een mooie bundel die uiteindelijk een 60-tal pagina's telt.

De titel 'Kersen met Pitten' is dubbel symbolisch. In zijn voorwoord schrijft Peter Lepez, onze voorzitter: Haspengouwse kersen zijn de sappige parels van onze streek. Hun 'Pitten' zijn de kern en symboliseren het brandend vlammetje van ons engagement, onze Princelijke roeping om de Nederlandse taal en cultuur te blijven uitdragen. Ook in moeilijke tijden.

De bedoeling is om de leden van onze afdeling in deze niet evidente tijd een hart onder de riem te steken en hun een hartverwarmende herinnering te bezorgen als teken van verbondenheid binnen onze groep.

De afdeling Haspengouw werd in 1972 opgericht onder de naam ‘afdeling Tongeren - Sint-Truiden’. Geleidelijk aan spreidde haar ledenbestand zich uit over het hele Haspengouwse zuiden van de provincie (Belgisch) Limburg (zie kaartje) wat in 2017 leidde tot de huidige, meer toepasselijke benaming.

De afdeling behoort tot het gewest Limburg dat volgende afdelingen groepeert: