Kort eerbetoon aan Prins Philip

Kort eerbetoon aan Prins Philip, Duke of Edinburgh, nav zijn overlijden.

KORT EERBETOON AAN PRINS PHILIP nav ZIJN OVERLIJDEN

Zoals overal in de wereld gebeurt, willen ook wij hier even aandacht schenken aan het overlijden van Prins Philip, echtgenoot van Koningin Elizabeth.  Jammer dat hij zijn 100ste verjaardag niet meer kon vieren.

Hij was een sterke persoonlijkheid en gedurende 75 jaar de rots in de branding voor de Queen.  Hij was de enige prins die de koningin mocht tegenspreken. Hij had een groot gevoel voor humor, hoewel hier en daar met enige uitschuivers.

Hij heeft zich ook intensief ingezet voor de jeugd.  De Duke of Edinburgh Award is naar hem genoemd en wordt in vele scholen wereldwijd aangeboden aan jonge studenten.  De prijs wil jongeren aansporen om via buitenschoolse activiteiten – zowel mentaal als fysiek – aan hun zelfvertrouwen te werken. Het omvat onder andere vrijwilligerswerk, fysieke uitdagingen, het ontwikkelen van vaardigheden..

Ook VRT Radio1Select wijdde vanochtend (10.04.2021) een korte uitzending aan het overlijden van Prins Philip.

Nic Van Der Marliere, onze voormalige Vlaamse Vertegenwoordiger in London, nu gehuisvest in Berlijn, was goed bevriend met Prins Philip en gaf, tijdens een kort interview, een warme getuigenis over hem. Via de volgende link kan je de uitzending beluisteren.

https://radio1.be/luister/select/de-ochtend/overlijden-britse-prins-philip-hij-had-een-vlammende-hekel-aan-domme-mensen-en-domme-vragen

 

VOORSTELLING Afdeling London