De geschiedenis van Gelderland, ons erfgoed.

Beschrijving
De geschiedenis van Gelderland!

De afdelingen Twente Achterhoek, Arnhem en Apeldoorn organiseren al vele jaren een gezamenlijke bijeenkomst in februari.

Februari 2021 moesten we helaas annuleren, maar op 21 februari 2022 is het weer een feestelijke bijeenkomst met als onderwerp: De geschiedenis van Gelderland, gepresenteerd door prof. dr. Dolly Verhoeven. Zij is bijzonder hoogleraar bij de Radboud universiteit - departement Geschiedenis, Kunstgeschidenis en Oudheid. 

Gelderland is een provincie met een lange en bijzondere geschiedenis. Voor veel mensen is die geschiedenis onbekend. Maar dat gaat veranderen. Een team van ruim 30 auteurs en redactieleden werkt al enkele jaren aan het vierdelig boekwerk Verhaal van Gelderland over het Gelderse verleden van prehistorie tot heden. Het zal in 2022 verschijnen. Hoofdredacteur prof. dr. Dolly Verhoeven vertelt over de aanpak van dit omvangrijke project en laat zien welke grote lijnen te trekken zijn door de Gelderse geschiedenis.

De bijeenkomst vindt plaats in Hotel Restaurant de Keizerskroon, Koningsstraat 7 in Apeldoorn onder de dan geldende corona maatregelen conform richtlijnen RIVM.

Inschrijving en betaling vindt plaats via Uw eigen secretaris.

Een activiteit van

Wie is de afdeling Apeldoorn van de Orde van den Prince?

Afdeling Apeldoorn, geïnstalleerd  op 17 september 1990.

Praktisch
Type activiteit: 
Voordracht
Plaats: 
Hotel Restaurant de Keizerskroon, Koningsstraat 7 in Apeldoorn.
Wanneer: 
maandag, 21 februari, 2022 - 18:00
Prijzen
Deelname lid: 30.60
Deelname partner: 30.60