nieuw boek van Nicoline van der Sijs

Nieuw boek

In oktober is verschenen Wat gebeurt er in het Nederlands?! Over taal, frequentie en variatie, onder redactie van Nicoline van der Sijs, Lauren Fonteyn en Marten van der Meulen

In de krant is regelmatig te lezen dat het vak Nederlands op scholen en de studie Nederlands op de universiteit onder de druk staan. Deze bundel laat zien dat er ondertussen enorm veel spannende dingen gebeuren in het Nederlands en in het onderzoek naar het Nederlands. 

Wat betekent het als een woord, zin of uitspraak vaak voorkomt, of juist bijna nooit? Deze ogenschijnlijk simpele vraag is het uitgangspunt voor een grote verscheidenheid aan bijdragen, die kijken naar de Nederlandse taal in al zijn rijkdom. Taal vroeger, taal nu, en de veranderingen die plaatsvonden.

In Wat gebeurt er in het Nederlands?! vertellen 60 gerenommeerde en aanstormende onderzoekers uit Nederland, Vlaanderen en Suriname over uitspraak en grammatica, over metaforen, uitdrukkingen en nog veel meer. De bundel is samengesteld ter gelegenheid van het feit dat Nicoline van der Sijs dit jaar met emeritaat gaat. 

Zie ook: https://neerlandistiek.nl/2021/09/te-verschijnen-wat-gebeurt-er-in-het-n...

Lezingen en Nederlandse Taal en Cultuur Projecten.