Voorstelling van het boek van Selma Van De Perre op de Nederlandse ambassade

In mij zit een verschrikkelijk gat dat nooit zal helen...

Terugblik

De viering van Selma Van De Perre en haar boek 'Mijn naam is Selma', op de Residentie van de Nederlandse Ambassadeur Simon en zijn echtgenote Astrid, was een bijzonder interessante maar vooral ook mooie gebeurtenis.

Na een warm welkomstwoord door de Ambassadeur krijgen we een paar stukjes te zien uit het TV-programma 'De Wereld draait door'.  Daarin legt Selma uit waarom ze zo lang gewacht heeft om haar verhaal op te schrijven, hoe ze als moedige jonge vrouw haar taken in het verzet uitvoerde en hoe ze wist te overleven in deze vreselijke omgeving.  Haar wilskracht om te helpen was veel sterker dan haar angst.

Rebekka Bremmer, die het Engelse script van Selma vertaald heeft, legt tijdens de viering uit hoe ze samen met Selma het hele script heeft doorgenomen, vooral ook om de emotionele passages te kunnen begrijpen en juist te verwoorden, vooraleer de Nederlandse vertaling te kunnen schrijven.

Na de lezingen, worden we vergast op een prachtig muzikaal intermezzo door Heleen Mendl-Schrama en Bertjan van de Lagemaat.  Bertjan zingt ook 'Edelweiss', het favoriete lied van Selma, het hele gezelschap zingt enthusiast mee.  Daarna krijgt Selma haar eigen plekje waar ze voor de genodigden haar boek kan signeren, samen met Rebekka.

Een uitgebreide receptie, met heerlijke typisch Nederlandse hapjes, maken van dit samenzijn een feest om nooit te vergeten.   Maar vooral, en dat is het belangrijkste, Selma heeft ervan genoten.  Hartelijk dank aan Sandra en Susanne voor de organisatie van dit mooie feest.

Een uitgebreid artikel over Selma en haar boek, het uitzonderlijk dramatisch en emotioneel oorlogsverhaal van deze bijzonder strijdlustige, moedige en positieve dame, vind je op onze website onders Divers Nieuws.

Een activiteit georganiseerd door: 

VOORSTELLING Afdeling London

Kort

Plaats: 
Residence of the Ambassador 29 Exhibition Road London SW7 2AS
Wanneer: 
vrijdag, 28 februari, 2020 - 16:00
Beschrijving: 

De Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in London organiseert voor onze leden een viering op de Ambassade, naar aanleiding van de publicatie, op 9 januari jl., van het boek van ons medelid Selma Van De Perre, "Mijn naam is Selma".  

 

Spreker: 
Selma Van De Perre en Rebekka Bremmer
Over de deelname: 
Ongeveer 40 deelnemers waren te gast op de boekpresentatie van Selma Van de Perre. Onder hen de Vlaamse Vertegenwoordiger André Hebbelinck, een afgevaardigde van de Uitgeverij Thomas Rap, leden van de Orde van den Prince, van de British Library, familie en vrienden van Selma.